Rychle a zběsile: Producent by chtěl, aby série do budoucna byla míň šílená

Rychle a zběsile: Producent by chtěl, aby série do budoucna byla míň šílená | Fandíme filmu
Universal Pictures
Je ale vůbec možné dostat džina zpátky do lampy?

Ze série Rychle a zběsile se stala ikona nonsensu. Pokud vás napadá nějaký šílený kousek s auty, ve Fast and Furious už jste jej pravděpodobně viděli, nebo se ještě dočkáte. Už jsme tu měli auta na padácích, souboj aut s ponorkou, přeskakování z jednoho mrakodrapu do druhého, dálniční honičku s tankem anebo samozřejmě všeříkající let auta do vesmíru. Producent Neal H. Moritz se nicméně domnívá, že by série měla podobných kousků ubrat. Pro podcast The Town with Matthew Belloni řekl:

Upřímně bych byl rád, kdybychom do budoucna měřítko zmenšili. Rád bych se začal vracet tam, kde jsme začali. To je podle mě zajímavá cesta… Rád zkouším nové věci, to si podle mě dnešní publikum žádá.“

A teď co přesně tím Moritz myslel. Pokud narážel na snímky Rychle a zběsile 10 a 11, tak tam už vlak odjel. Z Torettovy partičky se stali mezinárodní špioni, kteří se paktují s tajnými vládními agenturami a bojují o osud planety s nejrůznějšími megalomany. Z ničeho nic se vrátit k pouličnímu závodění by z hlediska příběhu vůbec nedávalo smysl a pro většinu publika, které na sérii chodí do kina, by to byl příliš výrazný posun.

U nějakého budoucího spin-offu už by podobný skok ve stylu asi myslitelný byl, ale stále si nejsem tak docela jistý, zda by šlo o dobrý nápad. Publikum Rychle a zběsile začalo narůstat spolu s bláznivými kousky. Pokud dál tvůrci budou chtít, aby na značku proudily do kina davy, bez velkolepé akce se to neobejde. Navíc, aby fungoval nějaký komornější příběh, potřebujete dobrý scénář a zajímavé postavy. A to Fast and Furious nikdy nemělo.

Osobně mám nejraději styl Rychle a zběsile 5, kde je sice akce velkolepá, ale když přimhouříte oči, tak lze říct, že vždy brousí na hraně uvěřitelnosti. Další pokračování už se víc a víc vydávala cestou naprostých absurdit. Což už občas působí celkem směšně, ale pořád lepší než to, než se vracet k nějakému bratrskému tlachání kolem ilegálních závodů.

Foto je ilustrační - Rychle a zběsile 9

Zdroj: The Town with Matthew Belloni

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu