Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude

Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Mezinárodní běh do pokladen odstartoval Ježek Sonic 2, drží se The Batman.

Morbius vlastně uspěl sám sobě navzdory. Mnohokrát se odkládal, recenze nebyly dobré a fanoušky podráždilo, že trailery slibovaly něco, co ve filmu není. Tržby z premiérového víkendu jsou tedy vlastně pozitivní. Americká tržba 39 milionů dolarů je nižší, než kolik zvládly v minulosti jiné komiksové filmy studia Sony, ale pořád to na pandemické poměry není tragédie.

Od čtvrtečních předpremiér až k nedělnímu promítání film zaznamenal výrazný divácký sešup, což naznačuje, že mimo skalní komiksové fandy nebyl zájem nijak kolosální a lidé snímek po shlédnutí nedoporučovali přátelům. Tomu nasvědčuje i známka CinemaScore C+, která (zjednodušeně řečeno) ukazuje, jak moc byla naplněna divácká očekávání. Drtivá většina filmů obdrží přinejhorším béčko a jakákoliv horší známka je považována za selhání a signál toho, že snímek návštěvníky kin zklamal.

Mezinárodně film utržil dalších skoro 45 milionů, celkem tedy má na účtu 84 milionů. Snímek měl rozumný rozpočet 75 milionů, takže na něm studio Sony tratit nebude. Pokud však tržby půjdou rychle dolů, lze předpokládat, že Morbius nedostane klasickou dvojku, ale napříště jej potkáme v plánované týmovce Sinister Six.

Na 31 trzích už vystartoval Ježek Sonic 2 a už tak stihl utržit 25 milionů. Do Spojených států se podívá teprve za týden. První Sonic mezinárodně utržil celkem 170 milionů, tak jsem zvědav, jaký nakonec bude součet u dvojky. Když ještě chvíli zůstaneme na mezinárodních trzích, tak Ambulance Michaela Baye prozatím dosáhla celkem na 18 milionů (po minulém víkendu to bylo 13).

Na druhé příčce amerického žebříčku je Ztracené město. Propadlo se oproti premiéře o 51 procent a tentokrát snímek utržil necelých 15 milionů. Globální tržba prozatím činí 61,5 milionu, což není průšvih, ale snímek pořád ještě bude mít co dělat, pokud se má zaplatit jeho sedmdesátimilionový rozpočet.

Třetí příčka v USA patří The Batmanovi. Ten přidal dalších skoro 11 milionů. Dalších 13 mega penězovody připustily z mezinárodních trhů. Souhrnná tržba v USA v tuto chvíli činí 349 milionů. Netopýří muž tak o kousek překonal Jokera nebo Spider-Mana 3. Mezi komerčně nejúspěšnějšími DC filmy nakonec asi uzme čtvrtou příčku, těsně za Temnými rytíři a Wonder Woman. Celosvětově The Batman zatím utržil 710 milionů a v žebříčku má před sebou rovnou sedm různých DC komiksovek. Reálné by mohlo být asi jen překonání sedmého Sebevražedného oddílu (745 milionů). Stále však platí, že pokud se bavíme o prvních dílech nových sérií, s novým hercem v hlavní roli, vede si The Batman znamenitě.

Zuby nehty se pořád drží Uncharted. V sedmém týdnu promítání 4. příčka a dalších 3,6 milionu. Mezinárodně dalších 5,2 milionu. Celkem to dělá 139 milionů v USA a 373 milionů globálně. V USA to znamená momentálně 3. příčku videoherního žebříčku a dosažení čelního místa tabulky (Ježek Sonic 1 a jeho 146 milionů) nepůsobí nereálně. Mezinárodně snímek dosáhl na 4. příčku videoherního žebříčku a lepší už to nebude.

Mezi americkými diváky je překvapivě stále zájem o zahraniční produkci, což nebývá zvykem. Animák Jujutsu Kaisen 0: The Movie utržil další skoro 2 miliony (149 milionů celosvětově) a indické RRR přidává další 1,6 milionu. Dostat z Indie přesná čísla je poměrně obtížné, nicméně se předpokládá, že celosvětová tržba snímku přesáhla 100 milionů.

Spider-Man: Bez domova je neskutečný bojovník. Promítá se už 16. týdnů a stejně se dokázal prokousat do top tenu. Tentokrát na 7. příčku (což je dokonce zlepšení o jednu pozici oproti minulému týdnu), za níž si odnáší další 1,4 milionu dolarů. Navzdory tomu, že už je film na VOD! Celosvětová tržba činí 1,890 miliardy.

Další trvalkou je Pes s Channingem Tatumem. Tentokrát utrženo 1,3 milionu, celkem to činí 72. Na nenápadný zvířecí snímek paráda. Hezky se drží hororový nezávislák X – utržil další milion, celkově už dosáhl téměř na 11 mega. Skvěle hodnocená akční zběsilost Everything Everywhere All at Once byla se své nedávné limitované premiéře rozšířila do několika desítek kin a utržila v nich velice hezký milion. Celkem už snímek dolárek po dolárku seskládal 1,7 milionu.

Dalším neuvěřitelným držákem je Zpívej 2. Animák má za sebou 15. týden promítání a celosvětově už naškudlil krásných 395 milionů. Až na 12. příčce žebříčku tak skončila akční novinka The Contractor – akční špionáž s Chrisem Pinem v hlavní roli. Utržených 535 tisíc (celosvětově 1,3 milionu) není žádná sláva, zároveň je ale pravdou, že snímek byl souběžně uvedený na Premium VOD.

Titulní foto: Morbius

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Deadline

Galerie: 11

Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu Box Office: Morbius v pokladnách neselhal, ale mega hit to nebude | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest