Vexille 2077: Další úspěšné animé čeká americký remake

Vexille 2077: Další úspěšné animé čeká americký remake | Fandíme filmu
Japonsko vyvíjí smrtící zbraně a scenárista Rockova Hercula bude u toho.

Americká hraná adaptace Akiry od Warnerů je v nedohlednu. To ale drtivou většinu fanoušků zcela jistě netrápí. Na obzoru se však začíná nově rýsovat další anime s názvem Vexille 2077, jež hodlá převést do live-action (hraného) provedení studio Universal. Vexille 2077 (titul vyšel i u nás) vznikl v roce 2007 pod režijním dohledem Fumihika Soriho.

Příběh nás zavádí na počátek 21. století, kdy svět zažívá obrovský rozmach v biotechnologii a robotice. Postupem času ale OSN z důvodů lékařských nehod v biotechnologii výzkum omezuje. Stejný osud brzy postihne i robotiku. OSN považuje robo-technologie za hrozbu pro samotné lidstvo a nařizuje její zákaz. V této oblasti ovšem zcela převládá Japonsko. Země je na technologickém vrcholu a vyrábí roboty všeho druhu od domácnosti až po vojenské využití. Kvůli této situaci se Japonsko rozhodne od Organizace spojených národů odtrhnout a izolovat se od zbytku celého světa, čímž nad sebou spustí speciální ultramagnetickou bariéru, která brání vstupu do země. Píše se rok 2077. Od izolace Japonska uběhlo již deset let a mezi příslušníky americké speciální jednotky SWORD se šíří zvěst, že v zemi vycházejícího slunce vyvíjí supersilnou zbraň, jež by mohla zničit celé lidstvo. Proto se rozbíhá tajná operace, jejíž náplní je průzkum a infiltrace Japonska a snaha zjistit, co se vlastně na onom izolovaném území přesně děje. Na úkol je nasazen tým SWORD v čele s agentkou Vexille.

Z technického hlediska se jedná o velmi vydařený animovaný film, který se vedle úžasné vizualizace a poutavého příběhu může ještě pochlubit i elektrizujícím soundtrackem. V něm vévodí The Prodigy, Paul Oakenfold nebo japonská skupina Boom Boom Satellites se skladbou Easy Action, která zazní i v přiloženém traileru. Těžko zatím soudit, jestli zrod hraného remakeu Vexille 2077 bude tak bolestivý jako u Akiry. Každopádně toto anime by si jistě špatnou předělávku nezasloužilo. Scénář filmu píše Evan Spiliotopoulos, který je zodpovědný za chystaného Hercula s Dwaynem Johnsonem.

Vexille: Trailer na původní film

 

Zdroj: The Wrap

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu