Oppenheimer: Nolan dává dohromady nejnabitější obsazení všech dob

Oppenheimer: Nolan dává dohromady nejnabitější obsazení všech dob | Fandíme filmu
The Weinstein Company
Režisér Temného rytíře chce pro vývoj atomové bomby obsadit úplně všechny. Konečně víme, koho budou čelní představitelé hrát.

S Christopherem Nolanem by pravděpodobně chtěla pracovat většina hollywoodských herců. Jeho filmy mají prestiž, komerční úspěch i zapálené fandy. Režisér o svých filmech přemýšlí a pracuje s velkolepými produkcemi, jaké už se v době zeleného pozadí a digitálních triků v Hollywoodu tak často nepotkají.

Už když jsme psali o filmu Oppenheimer minule, čítalo obsazení patnáct jmen a v devadesáti procentech případů šlo o hvězdy. Hlavní roli hraje Cillian Murphy (Gangy z Birminghamu), jehož doplňují Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh či Rami Malek. Nedávno jsme se dozvěděli, že Blunt hraje Kitty Oppenheimer, manželku ústředního protagonisty, Damon představuje Leslieho Grovese Jr., ředitele Projektu Manhattan, Downey představuje Lewise Strausse, zakládajícího komisaře americké komise pro jadernou energii, Pugh ztvární psychiatričku Jean Tatlock, Benny Safdie dostal úlohu teoretického fyzicka Edwarda Tellera a Josh Hartnett byl obsazený jako Ernest Lawrence, americký průkopník nukleárního bádání.

V Oppenheimerovi nicméně nejspíš i role taxikáře či pokladní v sámošce bude hrát nějaká hvězda. Mezi nově doplněnými herci totiž opět figuruje celá řada známých obličejů:

Postupně se přidali ještě Jason Clarke (Úsvit planety opic, Terminator: Genisys), James D’Arcy (Agent Carter, Dunkirk), Michael Angarano (This Is Us), Matthias Schweighöfer (Armáda mrtvých), Gustaf Skarsgard (Vikingové), Harrison Gilbertson (Picnic at Hanging Rock), Emma Dumont (The Gifted), David Rysdahl (No Exit), Louise Lombard (série After), Guy Burnet (Counterpart) a Danny Deferrari (Shiva Baby).

Obsazení prozatím uzavírá Josh Peck (How I Met Your Father). U toho je zajímavé, že víme, koho bude hrát. Snímku představuje Kennetha Bainbridge, skutečného vědce, který byl zapojený do Projektu Manhattan, zaměřeného na vývoj nukleární zbraně.

Oppenheimer je epický thriller o nevyzpytatelném muži plném paradoxů, který musel riskovat zničení světa, aby jej zachránil. Scénář vychází z Pulitzerovou cenou oceněné knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. V hlavnírch rolích Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, David Dastmalchian, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Matthias Schweighöfer, Gustaf Skarsgard, Harrison Gilbertson, Emma Dumont, David Rysdahl, Louise Lombard, Guy Burnet, Danny Deferrari, Josh Peck a Robert Downey Jr. Režíruje Christopher Nolan. Datum české premiéry je stanovené na 20. července 2023.

Foto je ilustrační, Jason Clarke ve filmu Smrtihlav

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, V, VI, The Hollywood Reporter I, II, Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest