Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového?

Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu
HBO Max
Zobrazit dalších 12 obrázků
Dosavadní webovou platformu HBO Go ode dneška nahrazuje plnohodnotná streamovací služba HBO Max. Seznamte se. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Vycházeli jsme ze starší informace, která uváděla, že zlevněná cena HBO Max bude platit po dobu jednoho roku. Momentálně služba uvádí následující: „33% sleva bude platit po celou dobu trvání vašeho předplatného a vztahuje se jen na měsíční cenu, která se může v průběhu času změnit.“ Cena HBO Max se tedy někdy v budoucnu bude zvyšovat, ale minimálně podle této formulace to vypadá, že pokud si HBO Max předplatíte do konce letošního března, tak dokud předplatné nepozastavíte, budete mít vždy 33% slevu z aktuální měsíční ceny.

Čekání je u konce, s dnešním dnem je v České republice a na Slovensku k dispozici streamovací platforma HBO Max, která tak nahrazuje již končící HBO Go. Pojďme se podívat, co nového přináší, jak se liší od konkurence a jaký obsah zde najdete.

HBO Max se do našich končin dostává po necelých dvou letech od spuštění platformy ve Spojených státech dne 27. května 2020, tedy v době, kdy se svět potýkal s první vlnou pandemie koronaviru. Z našeho pohledu se jedná o prvního skutečného konkurenta Netflixu, protože na rozdíl od HBO Go, které fungovalo v podstatě spíše jako rozšíření televizního kanálu HBO, je Max plnohodnotnou streamovací službou, provozovanou americkým zábavním konglomerátem WarnerMedia.

Jak se tedy HBO Max liší od u nás zajetého HBO Go? Při prvním povrchním pohledu uvidíte možnost (po vzoru Netflixu) mít na jednom účtu větší počet paralelních profilů. Max je tak více uzpůsobené například pro rodiny s možností vytvoření dětského profilu s věkovým omezením. Platforma vám přitom dává poměrně volnou ruku v případě určování věkové hranice a nastavení zámků.

Třídění obsahu se zásadně neliší od toho, na které jsme byli zvyklí u HBO Go. Opět zde máme základní dělení na filmy nebo seriály, včetně možnosti vyselektovat pouze originální obsah HBO, nejsledovanější obsah nebo nejnovější obsah. Dále máte možnost výběru žánru, úplně stejně jako u předchůdce. Novinkou je u Maxu možnost výběru specifického obsahu jednotlivých společností. V tuto chvíli si tedy můžete vybrat obsah buď HBO nebo Warner Bros., DC, Max Originals a pro děti Cartoon Networks, přičemž po výběru jedné z těchto kategorií vám platforma nabídne knihovnu pořadů v abecedním pořadí.

Oproti HBO Go nenabízí Max zatím žádné řazení titulů dle kvality. Go vám totiž nabídlo hodnocení z IMDB. V tuto chvíli se zdá, že Max je vyhrazené pro tituly a pořady patřící výše zmíněným společnostem, které spadají pod WarnerMedia. Při spuštění má HBO Max nabízet až 1500 titulů a další budou přibývat. HBO Max bude nabízet všechny filmy studia Warner Bros. už 45 po jejich uvedení v kinech.

HBO Max je u nás zatím de facto v plenách, je tak jisté, že se bude trochu bojovat s českou lokalizací. Spousta titulů se na platformě pyšní českým dabingem, většina má alespoň české titulky. Oproti Go ale Max nabízí mnohem podrobnější nastavení vzhledu a velikosti titulků. (Poznámka: Vypadá to, že při přehrávání na PC u některých prohlížečů zlobí titulky, ale snad se situace lepší). Některé filmy jsou k dispozici v rozlišení 4K, většina nabídky je alespoň v HD.

Co se ceny týče, tak základní měsíční předplatné pro nově se registrující činí 199 korun. Uživatelé, kteří již měli vytvořený účet na HBO Go jej nyní mají pod stejnými přihlašovacími údaji převedený na HBO Max se slevou 33%, měsíčně tedy budou platit 132 korun, což je ještě levnější než původní Go. Stejná sleva se týká i nových uživatelů, kteří svou první platbu provedou do konce března. (Sleva platí po dobu jednoho roku - opravu najdete na začátku článku).

Jak se vám nová streamovací platforma líbí? Jak hodnotíte zpracování webu, desing stránek a obecnou orientaci po platformě? Jak hodnotíte rozdíly oproti HBO Go a konkurenčnímu Netflixu? Hoďte nám názor do komentářů.

Foto: HBO Max / Warner Bros.

Zdroj: HBO Max

Galerie: 13

Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu Do Česka a na Slovensko přišla služba HBO Max. Co přináší nového? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest