Oppenheimer: První pohled na nový film Christophera Nolana

Oppenheimer: První pohled na nový film Christophera Nolana | Fandíme filmu
Universal Pictures
Režisér také nabral další herecké posily, včetně starých známých spolupracovníků.

Již několik měsíců sledujeme, jak prestižní režisér Christopher Nolan postupně nabírá obsazení pro svůj nacházející snímek – životopisné historické drama o J. Robertu Oppenheimerovi, vynálezci atomové bomby (zjednodušeně řečeno). Jako první byl obsazený sám Oppenheimer. Toho představuje Cillian Murphy, dlouholetý Nolanův spolupracovník, jenž dosud v Christopherových snímcích hrál vedlejší role. Teď dostal důvěru zhostit se té hlavní. Nedávno byla zveřejněna vůbec první oficiální fotografie, která ukazuje, jak Murphy v roli bude vypadat. Prohlédnout si ji můžete dole v galerii.

 

Snímek také nadále doplňuje obsazení, kdy herecké řady i nadále rozšiřují Nolanovi staří známí. První posilou je Kenneth Branagh, známý režisér a herec, jenž je aktuálně k vidění v našich kinech jako detektiv Hercule Poirot ve snímku Smrt na Nilu. Nolanovi hrál ve filmech Dunkerk a Tenet. Další posilou, s níž už má Christopher zkušenost, je David Dastmalchian. Ten si v minulosti zahrál ve snímku Temný rytíř. Loni na sebe Dastmalchian výrazně upozornil rolí Polka-Dot mana v Sebevražedném oddílu, jinak jej můžete znát třeba z Ant-Mana nebo Duny.

Krom starých známých zkouší režisér i nové tváře, konkrétně se k již stávajícímu obsazení přidali ještě také Alden Ehrenreich a David Krumholtz. Ehrenreich na sebe upozornil snímkem Ave, Caesar! bratří Coenů a následně byl obsazen jako mladý Han Solo ve filmu Solo: Star Wars Story. Krumholtz je nejznámější asi ze seriálů Vražedná čísla nebo The Deuce: Špína Manhattanu.

Oppenheimer je epický thriller o nevyzpytatelném muži plném paradoxů, který musel riskovat zničení světa, aby jej zachránil. Scénář vychází z Pulitzerovou cenou oceněné knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. V hlavnírch rolích Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, David Dastmalchian, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine a Robert Downey Jr. Režíruje Christopher Nolan. Datum české premiéry je stanovené na 20. července 2023.

Foto: Universal Pictures

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu