Ferrari: Klíčový závod slavného jezdce míří na plátna

Ferrari: Klíčový závod slavného jezdce míří na plátna | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér Michael Mann našel obsazení pro svůj vysněný film o zakladateli luxusní automobilky.

Dlouho chystaný životopisný film o Enzovi Ferrarim konečně míří před kamery. Jen u nás na webu o snímku píšeme už od roku 2015, ve skutečnosti je však v přípravě už zhruba dvacet let. Teprve teď se Michaelu Mannovi podařilo dát dohromady potřebné finance a obsazení a může se pustit do natáčení.

Děj se odehrává v létě 1957, kdy je bývalý závodník Enzo Ferrari v hluboké krizi. Firma, kterou společně s manželkou Laurou před deseti lety vybudovali je v úpadku. Bouřlivé manželství se potýká se smrtí dítěte, zatímco to druhé, nemanželské, Enzo přehlížel. Ferrari se rozhodne vzepřít proti nepřízni osudu siláckým gestem: Vsadí vše na jednu kartu a přihlásí se do tisíc mil dlouhého závodu napříč Itálií. Do ikonického Mille Miglia.

Samotného Ferrariho ztvární Adam Driver, jehož jsme naposledy mohli potkat také v Itálii, ve snímku Klan Gucci (předtím Poslední souboj, Manželská historie, Star Wars). A jen tak pro zajímavost - Původně měli jeho roli ztvárnit Hugh Jackman či Christian Bale. Enzovu manželku Lauru hraje legendární Penélope Cruz, držitelka dvou Oscarů za Vicky Cristina Barcelona a Volver, divákům známá také z Kokainu, Vanilkového nebe, Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna či z prakticky kompletní filmografie Pedra Almodovara. Ústřední trojici uzavírá Shailene Woodley v roli Ferrariho milenky, Liny Lardi. Shailene je dobře známá z filmů jako Děti moje, Hvězdy nám nepřály či ze série Divergence, popřípadě z televizního seriálu Sedmilhářky.

Michael Mann (Poslední Mohykán, Nelítostný souboj, Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, Collateral) režíruje a produkuje, scénář společně s ním napsal Troy Kennedy Martin (původní Loupež po italsku, Rudé horko, Nebezpečná mise) na základě knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari – The Man and the Machine.

Natáčení má začít v květnu v italské Modeně. V některých zemích půjde film do kin, v jiných rovnou na streamovací službu Amazon Prime Video.

Titulní foto je ilustrační: Adam Driver ve filmu Klan Gucci

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Ferrari: Klíčový závod slavného jezdce míří na plátna | Fandíme filmu Ferrari: Klíčový závod slavného jezdce míří na plátna | Fandíme filmu Ferrari: Klíčový závod slavného jezdce míří na plátna | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest