Wayward Children: Návštěva magických světů může mít tvrdé následky

Wayward Children: Návštěva magických světů může mít tvrdé následky | Fandíme filmu
Tordotcom
Nový film představí „potterovskou“ školu, pro děti, které poznamenaly výlety do „Narnií“.

Studio Paramount se již nějakou dobu velmi zajímalo o práva na zpracování knižní fantasy série s názvem Wayward Children od spisovatelky Seanan McGuire. Po dlouhém snažení se mu to konečně podařilo, a nyní se chystá kolem této značky vytvořit celý propojený svět projektů zaměřující se na příběhy postav. Prestiž a popularitu by měl značce propůjčit úspěch knižní série, která v průběhu svého vydávání od roku 2016 získala spoustu ocenění, a také velkou fanouškovskou základnu. První díl série s názvem Every Heart a Doorway (v češtině Každé srdce je bránou) ve zmíněném roce získal všechny možné ceny pro fantasy literaturu včetně prestižních cen Hugo a Nebula.

Příběh knih se odehrává ve Škole Emmy West pro nevyzpytatelné děti, kam nastupují ti, kteří se vrátili z magických světů do toho svého, ale mají problém se adaptovat zpět do svého starého života. Často se stává, že děti naleznou průchody do jiných magických světů, ať už skrze skříň plnou kabátů či králičí noru, avšak jejich návrat do domovského světa nemusí být vždycky tak příjemný. A právě od toho tu je škola Emme West, aby jim pomohla. Kniha má široké zastoupení LGBTQIA+ postav, které sdílejí svoje zážitky z různých světů a i to stojí za úspěchem knižní série, která aktuálně čítá 6 dílů a sedmý má přijít v letošním roce.

Producentem filmového zpracování má být Pouya Shahbazian, který měl na starosti filmovou sérii Divergence, film Já, Simon a ze seriálové produkce pak např. Světlo a stíny z produkce Netflixu. Na závěr ještě anotace českého vydání knihy Každé srdce je bránou:

Zazvonil zvonec... a co se dělo pak?

Děti za správných podmínek vždycky mizely: proklouzly stínem pod postelí nebo šatníkem, propadly se králičí norou a vynořily se… jinde. Ale kouzelné světy nemají pro ty, co se už nehodí, pochopení. Nancy se kdysi zatoulala, ale teď už je zpátky. A neustále hledá způsob, jak se vrátit zpátky do svého světa. Její příjezd do Domova slečny Westové znamená změnu: za rohem číhá temnota a jen ona a její spolužáci mohou zjistit, co se vlastně děje. Bez ohledu na cenu, jakou budou muset zaplatit.

Titulní foto je ilustrační, přebal knižní předlohy od nakladatelství Tordotcom

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu