Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum

Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 12 obrázků
Za nejasnosti kolem filmové příšery možná mohou právní komplikace.

Ačkoliv nás potitulková scéna Spider-Mana: Bez domova nalákala na velkou divočinu, která nás čeká ve snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness, na premiéru si ještě budeme muset počkat. Film dorazí do kin teprve 5. května a propagační kampaň tak bude na obrátkách nabírat jen pomalu.

Fanoušky zatím může potěšit, že se díky startujícímu prodeji doplňkových předmětů (trika, hračky) objevují nové artworky, které nám ukazují podobu jednotlivých postav. Můžete tak skočit dolů do galerie, kde uvidíte samotného Docotora Strange (Benedict Cumberbatch), Wonga (Benedict Wong), Americu Chavez (Xochitl Gomez) a Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Krom lidských hrdinů je na obrázcích prominentně vyobrazováno také chapadlovité monstrum, označované jako Gargantos. To je vizuálně zpracované úplně stejně, jako Shuma-Gorath, tedy příšera, která je se Strangem v komiksech docela těsně spjatá. Už se objevily teorie, podle kterých by důvody pro změnu mohly být právní. Jméno Shuma-Gorath bylo poprvé použito v Conanovi a Marvel by potenciálně musel platit licenční poplatky, pokud by chtěl ve filmu příšeru pojmenovat stejně v komiksech. Namísto toho bylo zvoleno jméno méně známé komiksové potvory (Gargantos), ačkoliv vizuální podoba zůstala stejná, jako u Shuma-Gorath.

To jsou všechno samozřejmě naprosto podružné záležitosti, které trápí maximálně několik těch nejzapálenějších fanoušků některého z monster. V reálu je pravda taková, že Marvel ve svých filmech dělá razantní změny oproti komiksovým předlohám dnes a denně a podstatný je pouze příběh, který ve finále v kinech dostaneme.

Osobně se nicméně domnívám, že definitivně můžeme smést ze stolu variantu, že by chapadlovité monstrum bylo hlavním záporákem filmu. Vystoupí jako jedna z překážek, ale hlavním antagonistou bude někdo jiný, ať už to bude Wanda Maximoff, nějaká paralelní verze Doctora Strange nebo třeba Mordo.

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Podklady a foto: Marvel Studios

Galerie: 13

Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nové fotky ukazují hrdiny i obří monstrum | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest