Hororový svět Stana Lee míří na plátna

Hororový svět Stana Lee míří na plátna | Fandíme filmu
Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Autor Spider-Mana či Avengers stvořil také hororové komiksy, na něž teď čeká zfilmování.

Stan Lee je legenda. Dlouhá léta vedl nakladatelství Marvel a pomáhal jej směřovat k podobě, jakou má dnes. Je také spoluautorem opravdu velkého množství postav, jako jsou Spider-Man, Fantastická čtyřka, Hulk, X-Meni a mnoho a mnoho dalších. To, co Stan vytvořil mimo nakladatelství Marvel nikdy nemělo takový ohlas, nicméně zvlášť po gigantickém úspěchu marvelovských hraných filmů se každá druhá společnost v zábavním průmyslu snažila známé Stanovo jméno nějak vyždímat, pokud se naskytla příležitost.

V minulosti se tak objevily zprávy o tom, že bude zfilmovaný The Annihilator, Monkey Master, The Reflection, Stan Lee’s Superhero Kindergarten, případně propojený svět komiksů od POW! Entertainment, pro které Stan Lee tvořil v posledních letech svého života. Teď by mohl vzniknout další svět jeho filmů. Hororový.

Do díla se pustí Timur Bekmambetov, známý režisér ruského původu, od něhož jste mohli vidět třeba Wanted nebo Noční hlídku. Teď spolu s producentem Arou Keshishianem a společností POW! Entertainment chystá adaptaci komiksů Sawbones a Carnival of Killers, kde se Lee pustil do oblasti hororu.

Sawbones se točí kolem Alexe, dvanáctiletého bázlivého kluka, velkého komiksového fandy. Tomu se obrátí život vzhůru nohama, když je vtažený do nebezpečného a strašidelného světa z posledního komiksu, který četl. Dostává se do polepšovny, která je plná zlovolných duší a proradných nadpřirozených sil. To všechno ovládá vražené monstrum zvané Sawbones, které se živí ztracenými dušemi. Alex pochybuje o tom, co je vůbec skutečné a co je jen výplod jeho představivosti. Je mu jasné, že se osvobodí jedině tehdy, pokud Sawbonese porazí. Potíž je v tom, že ten zná všechny jeho hluboko zakořeněné obavy a neváhá je proti němu použít.

Carnival of Killers se odehrává ve 30. letech minulého století na amerických prašných pláních, kde se mladá dívka se svojí matkou schovají před katastrofickou bouří v putovním karnevalu, který projíždí přes velké americké pláně. Dívka má vlastní tajemství – má nadpřirozené psychické síly. Díky nim vidí, že karneval není tím, čím se zdá být. Brzy se ukáže, že se má stát centrem mimozemské invaze.

Carnival of Killers píší Kevin Kölsch a Dennis Widmyer, autoři Řbitova zviřátek z roku 2019. Sawbones napíše Matt Greenberg, který s oběma výše zmíněnými pány spolupracoval taktéž na Řbitovu zviřátek, případně psal snímky jako Pokoj 1408 nebo Halloween H20.

Zatím není zřejmé, zda je v plánu snímky nějak propojovat, nebo budou samostatné.

Titulní foto: Stan Lee - Foto pořídil Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0) - Flickr

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest