Timecop: Chystá se remake Van Dammeovy sci-fi

Timecop: Chystá se remake Van Dammeovy sci-fi | Fandíme filmu
Tak už i populární béčko z devadesátek čeká restartovací dojení.

Natáčení remakeů starších známých filmů, se stalo v Hollywoodu v posledních několika letech rutinní záležitostí. Stále se ale ozývají hlasy fanoušků originálů, kteří s předělávkami nesouhlasí, protože v drtivě většině případů z toho vznikne nevyhnutelná katastrofa, která se s původním dílem nemůže porovnávat. Teď si někdo ve studiu Universal usmyslel, že nechá zremakovat další známý snímek a tím bude Timecop. Akční sci-fi béčko z roku 1994, v němž cestuje napříč časem agent s tváří Jean-Claude Van Damma, patří k tomu lepšímu, co ve  filmografii populárního Belgičana lze najít.

Ve filmu je cestování časem poměrně běžná (i když zakázaná) záležitost a Van Dammovou úlohou bylo hlídat časovou kontinuitu, aby v ní nikdo nedělal bordel. Cestování v čase se pokusí ve svůj prospěch zneužít i proradný kandidát na prezidenta, kterého se pak hrdina v honičce napříč časem snaží zastavit. A možná se mu při tom podaří zachránit i svou dávno zesnulou lásku. Za režií tehdy stál nepříliš šikovný Peter Hyams, ale přesto se z filmu vyklubal kasovní úspěch, který zachycuje belgického tvrďáka v té nejlepší formě. Jestli se předělávka bude inspirovat akčním zprácováním s Van Dammem nebo se spíš bude držet původní komiksové předlohy, je prozatím ve hvězdách. A stejné je to i s účastí samotného Van Damma. Ale nějaká čestná rolička by se pro něj mohla přeci jen najít, co říkáte? Cestování v čase je pořád lákavým tématem, jak jsme se třeba loni mohli přesvědčit v povedeném sci-fi thrilleru Looper, takže by mohl nový Timecop překvapit. Nicméně pořád platí, že se bude jednat o remake, o který se prakticky nikdo neprosil.

Poznámka na závěr: Na snímek se pokusily navázat ještě několikadílný seriál a filmové pokračování z roku 2003, odstřelené přímo na DVD nosiče, avšak obojí bez valného zájmu obecenstva skončilo v propadlišti dějin.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu