Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu

Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Co všechno odhalila předposlední epizoda Hawkeye plus trailer pro tu poslední.

Článek obsahuje spoilery pro všechny dosavadní epizody seriálu Hawkeye a snímku Spider-Man: Bez domova!

Pátá epizoda seriálu Hawkeye udělala definitivní tečku za spekulacemi o tom, zda v něm bude nebo nebude vystupovat padouch Kingpin. Sice to bylo jasné už po třetí epizodě, kde jsme viděli jeho končetiny a slyšeli jeho hlas, ale pokud ještě někdo pochyboval, tak fotografie Vincenta D'Onofria už jej prostě musela jednoznačně přesvědčit.

Yelena Belova (Florence Pugh) poslala Kate Bishop (Hailee Steinfeld) fotografii krále newyorského podsvětí. Zatím stále není zřejmé, o jakou postavu se přesně jedná. Jestli je to ten samý Kingpin, jaký vystupoval v seriálech od Netflixu, anebo nějaká jeho alternativní verze (varianta), podobně jako si J.K. Simmons už zahrál dvě různé verze postavy novináře J. Jonah Jamesona. Návrat Kingpina v Hawkeyeovi a návrat Daredevila (Charlie Cox) ve Spider-Manovi: Bez domova každopádně jasně signalizují, že Marvel do budoucna s těmito postavami počítá a možnosti jejich uplatnění jsou široce otevřené. Daredevil může dostat vlastní seriál či film, popřípadě hostovat u někoho jiného. Stejně tak Kingpin může být nadále spjatý s Daredevilem, ale také může být například padouchem v chystané sérii Echo – v komiksech je s postavou neslyšící hrdinky (Alaqua Cox) úzce spjatý a také v minisérii vyšlo najevo, že se Echo cítí být svým „strýčkem“ zrazena.

Druhým výrazným odhalením 5. epizody bylo, že Eleanor Bishop (Vera Farmiga) je jednoznačně zápornou, nebo přinejmenším extrémně rozporuplnou postavou. V závěru epizody se ukazuje, že to byla právě ona, kdo najal Yelenu k tomu, aby zlikvidovala Hawkeye (Jeremy Renner). Teoreticky to mohla být přehnaná reakce při snaze o ochranu vlastní dcery, nicméně, když vidíme, že se Eleanor paktuje s Kingpinem, tak je patrné, že její úmysly rozhodně nejsou čisté. Mezi fanoušky spekuluje, že by postava mohla být v závěrečné šesté epizodě miniséri vyjevena jako variace na komiksovou postavu Madame Masuqe.

O tom, že by se v seriálu měla objevit Madame Masque se šuškalo zhruba před rokem, ve stejné době, kdy bylo potvrzeno, že v seriálu vystoupí postava Echo a kdy se objevily také zvěsti o tom, že by v sérii měla vystoupit postava Mockingbird. V posledních dnech se přitom mezi fanoušky teoretizuje, že jako nová verze Mockingbird by mohla být odhalena Laura Barton (Linda Cardellini), Hawkeyeova manželka.

Poslední odhalení, jež nám poslední epizoda dala je to, že bychom neměli důvěřovat postavě Val (Julia Louis-Dreyfus), která v Black Widow a The Falcon and The Winter Soldier vystupovala jako rekrutérka antihrdinů. Tehdy jsme mohli spekulovat o tom, zda jejich schopností nechce využít pro dobrou věc, teď to působí méně pravděpodobně, když vidíme, že si její lidi mohou najímat pofidérní osobnosti, jako je například Eleanor Bishop, žena přímo spojená s mafiánem Kingpinem (což je informace, která by Val určitě neunikla).

Všechno se rozuzlí příští týden ve středu, kdy uvidíme závěrečnou epizodu Hawkeye. Bude mít 59 minut, což je zatím nejdelší stopáž všech dosavadních epizod všech dosavadních Marvel minisérií pro Disney+. Na závěr si ještě přehrajte trailer na příští týden a v galerii jsou poslední fotky.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 7

Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu Hawkeye: S návratem známého padoucha začíná další éra Marvelu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest