Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě

Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Máme pro vás shrnutí všech podrobností, které už o pokračování a spin-offu víme.

Společnost Disney potvrdila, že připravuje pokračování snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Jako režisér se vrátí Destin Daniel Cretton, jenž natočil jedničku. Destin zároveň podepsal s Marvel Stuidos (dceřinná společnost Disneyho) smlouvu o dlouhodobější spolupráci. V rámci smlouvy bude jako producent pro společnost vyvíjet nové seriály. Šéf Marvelu Kevin Feige uvedl, že Cretton má celou řadu skvělých nápadů. A jeden už byl zřejmě dostatečně rozvinutý, protože spolu s Shang-Chim 2 Destin rovnou chystá novou Marvel sérii pro Disney+.

Co vlastně do budoucna můžeme čekat? Vypadá to, že k pokračování Shang-Chiho odkazovala první titulková scéna „Legendy o deseti prstenech“. Pro Shang-Chiho (Simu Liu) a Kathy (Awkwafina) si dojde Wong (Benedict Wong) a vysvětluje jim, že jsou součástí daleko širšího světa. Krom Wonga dvojice potkává ještě Captain Marvel (Brie Larson) a doktora Bannera (Mark Ruffalo). Výběr postav nutně neznamená, že s nimi Shang-Chi bude něco podnikat. Režisér Cretton vysvětluje, že složení trojice bylo hodně závislé na tom, jaký výběr hvězdných hostů Marvel schválil. Ve finále vlastně asi šlo především o to, aby byli přítomní zástupci mystického světa, vědy a vesmíru.

Podstatné totiž byly prsteny a to, co jsme se o nich dozvěděli. Prsteny nejsou zaznamenány v knihovně Sanctum Sanctorum. Captain Marvel podobnou technologii na cestách napříč vesmírem nikdy neviděla a Bannerova vědecká analýza také nic moc nepřidala. Zřejmé je to, že Wenwu prsteny vlastnil přes tisíc let a jsou ještě starší. A fungují jako signální zařízení, které něco nebo někoho přivolává. Nevíme koho, odkud, jestli až teď nebo už delší dobu a případně proč.

Scenárista Dave Callaham v rozhovoru pro Inverse prozradil, že původně filmaři natočili dokonce hned dvě různé scény, které původ prstenů ukazovaly. Nakonec se ale rozhodli, že pro prvotní Shang-Chiho příběh tohle vlastně není podstatné a úplně origin prstenů vynechali. Namísto toho, se magické náramky řeší v úplném závěru a nedostáváme odpověď, ale zajímavou otázku pro budoucnost.

Režisér Cretton v rozhovoru pro Entertainment Tonight uvedl, že původ prstenů se dá odhadnout z komiksů a ani není třeba složitě hledat. To by naznačovalo, že prsteny nakonec budou mít (stejně jako v komiksech) původ z vesmíru. Konkrétně od mimozemské rasy zvané Makluansové. To jsou stvoření, která vypadají jako draci a patří mezi ně i známý komiksový drak Fin Fang Foom. Makluansové pocházejí z planety Kakaranthara a Destin shodou okolností v rozhovoru pro Comic Book uvedl, že v prvním filmu nemohl ukázat jednu konkrétní lokaci, ale doufá, že se to povede někdy příště. Že by se Shang-Chi podíval ve dvojce na dračí planetu?

Server The Geeks World Wide před časem tvrdil, že natáčení Shang-Chiho 2 by mělo začít v roce 2023. Nemáme k tomu žádné potvrzení, ale pokud by to tak opravdu bylo, tak bychom se pokračování dočkali nejdříve v roce 2024.

Potom je tu ještě závěrečná titulková scéna Shang-Chiho, v níž potenciálně můžeme hledat nápovědu k chystané minisérii, kterou Destin připravuje pro Disney+. Ve scéně se vracíme na základnu zločinecké organizace Ten Rings. Na Mandarinově trůně sedí Shang-Chiho sestra Xialing, která bratrovi slíbila, že organizaci rozpustí, ale namísto toho se postavila do jejího čela. A poprvé začala přijímat i ženské členky.

Hollywoodský insider Daniel Richtman už v minulosti tvrdil, že se série Ten Rings cystá, a že Xialing v podání Meng'er Zhang má být hlavní postavou. Zřejmě také můžeme počítat s návratem Razor Fista (Florian Munteanu). Postava je v potitulkové scéně přítomná a sám Munteanu v rozhovoru pro ComicBookMovie uvedl, že se domnívá, že by Razor Fist novou vůdkyni klanu následoval, protože se cítí být zavázaný jejímu otci, který jej přijal jako vlastního syna. Dokonce to rozebírá i vystřižená scéna, kterou si můžete pustit níže. Zbytek článku pak doplňuje několik dalších videí, která byla po premiéře filmu uvolněna na veřejnost.

PS: Je tady ještě jedna varianta. Producent Jonathan Schwartz v rozhovoru pro The Direct před časem naznačil, že se v budoucnu dozvíme víc o Ta Lo – mystické vesnici, kde se odehrávalo finále prvního filmu.

Foto: Marvel

Zdroje: The Direct, Deadline, Yahoo, The Geeks World Wide, ET Online, ComicBook, Inverse, Daniel Richtman, ComicBookMovie

Galerie: 5

Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu Shang-Chi: Dvojka a spin-off jsou oficiálně v přípravě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest