Hawkeye: První ohlasy pro novou Marvel sérii

Hawkeye: První ohlasy pro novou Marvel sérii | Fandíme filmu
Marvel
První novináři přirovnávají Hawkeye k dobrým Marvel seriálům z Netflixu.

První fanoušci viděli první dvě epizody Hawkeye v Londýně na slavnostní premiéře v kině, spolu s Jeremym Rennerem a Hailee Steinfeld. Zámořští kritici dostali příležitost si úvodní dva díly pustit doma, a tak dostáváme jejich první ohlasy z Twitteru.

Zatím převažují (po dvou epizodách) spíše pozitivní reakce. Pokud se objeví negativní, je to spíš o úhlu pohledu, než o tom, že by se všichni shodli na tom, že je něco špatně. Hawkeye se odlišuje od dosavadních minisérií tím, že to není velký příběh. Nebo se tak alespoň zatím neprezentuje. Nehrozí žádná globální hrozba, nepotýkáme se s nadlidskými silami, nejsme ve vesmíru, za oponou dění.

Hawkeye nás zavádí do kriminálního podsvětí a zatím to vypadá, že hlavní zápletkou je vyšetřování vraždy. Jsme mezi pouličními superhrdiny a Hawkeye ze všech dosavadních Marvel minisérií nejvíc připomíná TV seriál. Hodně kritiků jej přirovnává k těm vydařenějším Marvel seriálům z Netflixu.

Seriál je odlehčený, zároveň je toho dostatek v sázce. I tak je to ale právě příběh (zápletka), co asi nejvíc novinářů označuje za slabý článek Hawkeye. Zato práci s postavami chválí všichni. Hailee Steinfeld je prý jako lučištnice Kate Bishop skvělá. Pro roli se narodila, srší energií. Skvěle funguje také její vztah s Clintem Bartonem, který je naopak poněkud zahořklý superhrdinský veterán. Ačkoliv se nese vyprávění v lehkém duchu, tak už i první epizody se pomalu dostávají postavám pod kůži, když se Hawkeye potýká se svým zármutkem ze smrti Natashy a Kate si příliš neuvědomuje, jak díky super bohatým rodičům žije privilegovaným životem.

Máme čekat srdečnou akční komedii, která zároveň přirozeně přimíchává dramatické prvky. Silná je vánoční nálada, z minisérie jsou cítit filmy Shanea Blacka a komiksová předloha a Matta Fractiona. A velkou chválu sklízí také muzikálové číslo, kvůli kterému Hawkeye přijíždí do New Yorku. Tak snad budeme za dva týdny při premiéře Hawkeye na Disney+ podobně spokojení.

Disney+ a Marvel Studios vás zvou do New Yorku, do doby po „probliknutí“, na nečekané vánoční prázdniny s Hawkeyem. Bývalý Avenger Clint Barton má před sebou zdánlivě jednoduchý úkol: Být na Vánoce doma. Je to možné? Snad s pomocí Kate Bishop, dvaadvacetileté lučištnice, jež sní o tom, že se stane superhrdinkou. Oba dva jsou nucení spolupracovat, když stíny Bartonovy minulosti hrozí, že toho pokazí víc, než jen svátečního ducha.

V minisérii Hawkeye vystupuje Jeremy Renner jako titulární hrdina, který se spojí s další dobře známou lučištnicí z marvelovských komiksů, s Kate Bishop, ztvárněnou Hailee Steinfeld. Obsazení doplňují Vera Farmiga Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d'Arcy James a novicka Alaqua Cox jako Maya Lopez. Sérii dostal na starost Rhys Thomas a režíruje duo Bert and Bertie. Série startuje na streamovací službě Disney+ 24. listopadu 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: The Direct, Screen RantReddit

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest