Oppenheimer: Nolan si do svojí novinky vybral Roberta Downeyho Jr. a Matta Damona

Oppenheimer: Nolan si do svojí novinky vybral Roberta Downeyho Jr. a Matta Damona | Fandíme filmu
Warner
Pokud jde o Christophera Nolana, tak se nikdy nemusíme bát, že by obsazení nestálo za to.

Christopher Nolan se připravuje na svůj příští projekt po akční sci-fi Tenet. Tentokrát nás čeká velkolepé historické drama Oppenheimer, jež bude pojednávat o známém spolutvůrci atomové bomby. Do hlavní role byl obsazený Cillian Murphy a již dříve jsme se dozvěděli, že do hlavní ženské role si režisér vyhlédl Emily Blunt. Teď magazín Deadline odhalil další dvě jména.

Do projektu se mají přidat Matt Damon a Robert Downey Jr. Damon byl čerstvě k vidění v Posledním souboji, divákům je dobře známý z Jasona Bournea, ze Zachraňte vojína Ryana nebo Dobrého Willa Huntinga. S Nolanem už v minulosti spolupracoval na snímku Interstellar. Pro Downeyho bude Oppenheimer nolanovskou premiérou a po letech v zábavných filmech pro celou rodinu na něj zase jednou čeká o něco ambicióznější projekt. Downeyho asi také není třeba složitě představovat, diváci jej dobře znají jako Iron Mana či Sherlocka Holmese. Za roli Charlieho Chaplina dostal Oscara.

Oppenheimer je epický thriller o nevyzpytatelném muži plném paradoxů, který musel riskovat zničení světa, aby jej zachránil. Scénář vychází z Pulitzerovou cenou oceněné knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. V hlavnírch rolích Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon a Robert Downey Jr. Režíruje Christopher Nolan. Datum premiéry je stanovené na 21. července 2023.

Foto je ilustrační - Robert Downey Jr. ve filmu Dobrou noc a hodně štěstí

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu