Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi

Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 9 obrázků
Ničitel Roland Emmerich představuje svůj dutý Měsíc. Jsou tu fotky a nové podrobnosti.

Režisér Roland Emmerich je známý pro svůj destruktivní talent, ale také jej baví ve svých filmech zkoumat různé konspirace, jako když nás vzal do Oblasti 51 nebo představil „skutečný“ původ pyramid. Ve snímku Moonfall spojí Emmerich obě své vášně. Na Zemi padá Měsíc a to s sebou nese řadu katastrofických problémů. A zároveň se dozvíme něco bližšího o tom, že Měsíc není takový, jaký se zdá být.

Emmerichovi se zalíbila konspirační teorie o „dutém Měsíci“, kdy se různě spekuluje o tom, že je naše oběžnice přinejmenším dutá, nebo rovnou uměle vytvořená. Rolandovi se tenhle blábol zalíbil a do svého snímku jej zakomponoval. Akorát si údajně vymyslel úplně jiné odůvodnění, než na jaká narazil ve všech existujících konspiračních teoriích, protože se mu žádné dost nelíbilo.

Zároveň je tu ale zásadní problém – Měsíc se utrhl z orbitu a klesá k Zemi. Jako jedna z prvních si toho všimla Jo Fowler (Halle Berry), bývalá astronautka a druhá nejvýše postavená osoba NASA. Dokud nebude situace příliš vážná, tak ji nikdo nebude brát v potaz, proto řešení situace leží na jejích bedrech. Patrick Wilson hraje zneuznaného astronauta Briana Harpera. Ten sice má v kariéře černou kaňku, kvůli zmařené misi, ale zároveň jako jeden z mála Jo věří, přihlásil se jako dobrovolník k její plánované nebezpečné výpravě a je jediným kosmonautem v historii, kterému se povedlo přistát raketoplánem bez elektroniky. Třetím do party je expert na měsíční tajemství, jehož ztvárnil John Bradley, alias Sam ze Hry o trůny. Je to právě on, kdo jako první upozornil na to, že se Měsíc vychýlil.

Jak se obří těleso přibližuje k Zemi, začnou se s gravitací dít psí kusy. Několik newyorských mrakodrapů je vytrženo z ulice a odhozeno přes půl Spojených států. Kvůli obřím vlnám jsou pobřežní města zaplavena. Svět zavládl chaos, trhy se zhroutili, společnost se rozpadá, všude se rabuje, panuje strach a zoufalství. A v tom všem se hrdinové snaží z losangeleského muzea dostat vysloužilý raketoplán Endeavour a doletět na vykolejený Měsíc.

Skočte dolů do galerie, čekají tam na vás nově zveřejněné fotky.

Ve snímku Moonfall záhadná síla vychýlí Měsíc z jeho oběžné dráhy kolem Země a pošle jej vstříc zničit život, tak jak jej známe. Do nárazu zbývají týdny, svět je na pokraji zkázy a manažerka z NASA a bývalá astronautka Jo Fowler (Halle Berry) je přesvědčená, že ví, jak nás všechny zachránit. Věří jí ale jen jeden astronaut z její minuosti (Patrick Wilson) a příznivec konspiračních teorií K.C. Houseman (John Bradley). Skupina nepravděpodobných hrdinů se vydává na poslední zoufalou misi do vesmíru. Všechny své milované zanechají dole na Zemi, jen aby zjistili, že Měsíc není tím, co jsme si dosud mysleli.

Režíruje Roland Emmerich. V hlavních rolích hrají Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland nebo Charlie Plummer. Datum české premiéry je stanoveno na 3. února 2022.

Foto: Lionsgate

Zdroj: Vanity Fair

Galerie: 10

Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu Moonfall: Seznamte se s tím, jak pád Měsíce zdevastuje Zemi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest