Batgirl: Brendan Fraser z Mumie bude komiksovým padouchem

Batgirl: Brendan Fraser z Mumie bude komiksovým padouchem | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Kdysi vyhledávaný herec zažívá kariérní renesanci. Batgirl pořádně zatopí.

Když komiksovka Batgirl obsadila před pár dny Jacoba Scipia, spekuloval jsem o tom, zda si náhodou nezahraje záporáka, když stejnou úlohu plnil režisérům Adilovi El Arbimu a Bilallu Fallahovi už v jejich předchozím filmu Mizerové navždy. Teď se potvrzuje, že přinejmenším hlavního záporáka hrát nebude. Toho totiž ztvární Brendan Fraser.

Ten je divákům dobře znám především z dobrodružné série Mumie. V posledních letech dost zmizel z očí, když začal vystupovat ve značně béčkových filmech. Postupně se ale znovu vypracoval, přes seriály Aféra a Doom Patrol, a v současnosti je opět zvaný do těch nejzajímavějších filmů – Hraje v Killers of the Flower Moon Martina Scorseseho, v The Whale Darrena Aronofskyho a teď tedy také v komiksovce.

Server Deadline, který zprávu přinesl první, u svých zdrojů potvrdil, že Brendan opravdu hraje postavu jménem Firefly, kterou se snímkem spojovaly už starší zprávy. Firefly je v komiksech původem pyrotechnik, avšak třeba v seriálu The Arrow to původně byl právě hasič. Během jednoho zásahu byl uvězněný v hořícím domě, a i když přežil, měl vážné popáleniny a za své neštěstí vinil svoje kolegy, kterým se chtěl mstít. V komiksech byl zároveň Firefly jedním z prvních záporáků, se kterými se Batgirl střetla. Jeho vášní je oheň a touha podpalovat.

PS: Zajímavou informaci přidal reportér z The Hollywood Reporteru: Ten tvrdí, že produkce do role chtěla Sylvestra Stallonea, ale nepodařilo se dohodnout. A vypadá to, že zmiňovaný Jacob Scipio zřejmě bude hrát záporákova syna, který má být romanticky zapletený s Batgirl.

Batgirl je jednou z nejpopulárnějších ženských hrdinek ze světa DC komiksu. Identitu užívala řada žen, nejčastěji Barbara Gordon. Nejdříve se Barbara objevovala čistě jako dcera komisaře Gordona, později se z ní stala maskovaná bojovnice se zločinem. V klíčovém příběhu se zotavila z vážného zranění páteře, které jí způsobil Joker, a kvůli kterému byla dlouhé roky upoutána na invalidní vozík. Znovu pak začala chodit a znovu oblékla kostým Batgirl, avšak trauma z paralyzujícího zranění ji stále budí ze sna. V hlavní roli Leslie Grace, jako komisař Gordon vystupuje J.K. Simmons. Scénář chystaného filmu napsala Christina Hodson, režírují Adil El Arbi a Bilall Fallah. Snímek je určen exkluzivně pro streamovací službu HBO Max.

Foto: Brendan Fraser ve snímku Mumie

Zdroje: Deadline, Borys Kit I, Borys Kit II

Galerie: 2

Batgirl: Brendan Fraser z Mumie bude komiksovým padouchem | Fandíme filmu Batgirl: Brendan Fraser z Mumie bude komiksovým padouchem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu