Star Wars: George Lucas prozradil, jak chtěl ságu zakončit on

Star Wars: George Lucas prozradil, jak chtěl ságu zakončit on | Fandíme filmu
Lucasfilm
Do předaleké Galaxie se měl vrátit jeden starý známý záporák.

Autor Star Wars, George Lucas, dlouhé roky snil o tom, že svou hvězdnou ságu natáhne na devět filmů. To se ale nakonec nestalo. Připravil jich šest a v roce 2012 odprodal Lucasfilm za 4 miliardy Disneymu, který už následně naložil se značkou po svém. To je známá historie. Jak by to ale s Hvězdnými válkami dopadlo, kdyby je dokončil přímo Lucas?

Alespoň rámcovou odpověď nám dává velká encyklopedie nakladatelství Taschen The Star Wars Archives 1999-2005, kde se k věci vyjádřil přímo George: „Filmy byly o tom, jak se Leia – kdo jiný by také mohl být vůdcem, že – snaží znovu vybudovat Republiku. A Luke se snažil znovu vybudovat řád Jediů.“ Dále kniha odhaluje, že po pádu Impéria vzniklo mocenské vakuum, které postupně zaplňuje hlavní záporák nové trilogie – vzkříšený Darh Maul. Toho většina svátečních diváků bude znát jako záporáka Skryté hrozby, který se v závěru přepůlený vedví propadl do hlubin. Diváci animovaných seriálů vědí, že svou smrt přežil a stal se důležitým hráčem podsvětí. Nakonec ale zemřel na Tatooine, rukou Obi-Wana Kenobiho. Lucas jej ale zjevně měl natolik rád, že jej hodlal vzkřísit i podruhé. (Anebo asi nelze vyloučit, že se s Maulovým úmrtím v seriálech nepočítalo, dokud Hvězdné války nepřevzal Disney).

Maul byl ale nebyl jediný záporák. Lucas pokračuje: „Darth Maul vytrénoval jako svou nástupnici mladou dívku – Darth Talon, kterou můžete znát z komiksů. Byla novým Darthem Vaderem a většina událostí se točila kolem ní. To by byli dva hlavní záporáci trilogie.“ Nakonec ale nic z toho nebylo realizováno, protože George odradila náročnost celého projektu: „Tenkrát jsem novou trilogii opravdu začínal chystat. Jednal jsem s herci a přípravy běžely. Ale také se blížilo narození mojí dcery… Natočit trilogii trvá 10 let … Na Epizodě IX bych pracoval ještě teď! Nakonec jsem se tedy rozhodl, že raději budu vychovávat svou dceru a trochu si užiji život.“

A právě proto George odprodal Star Wars a stáhl se do ústraní. Osud předaleké Galaxie od té doby leží v rukou druhých. Lucas nejednou projevil nevoli nad tím, jak se následně sága bez jeho účasti vyvíjela dál, tak mu přejme, aby jej výchova dcery plně naplňovala.

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Games Radar

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest