Indiana Jones 5: Čeká nás naprosto šílená zápletka?

Indiana Jones 5: Čeká nás naprosto šílená zápletka? | Fandíme filmu
Lucasfilm
Jestli vám setkání s mimozemšťany přišlo v Království křišťálové lebky až příliš sci-fi, tak pátý film by vás mohl vyloženě omráčit.

Pátý díl Indiany Jonese se točí hodně v exteriérech a dostává se tak k nám řada fotek z natáčení. Ale o zápletce toho pořád víme jen hodně málo. Režisér James Mangold šel dokonce na svém Twitteru tak daleko, že tvrdí, že filmaři záměrně pořád ještě nevybrali oficiální název filmu, aby se náhodou nedostal na veřejnost. Jednoznačně víme, že část filmu se bude odehrávat za druhé světové války a část filmu v 60. letech minulého století. Pak už ale naše znalosti opravdu řídnou.

Nedávno se objevila zpráva, že by Phoebe Waller-Bridge mohla do budoucna převzít sérii po Harrisonu Fordovi. To ale záhy režisér dementoval. Delší dobu se také proslýchá, že Mads Mikkelsen hraje hlavního záporáka filmu, což by konkrétně měl být bývalý nacistický vědec, jenž se v současnosti stal součástí amerického kosmického programu. Sice tu byly fotky z natáčení, na nichž je zcela evidentně vidět slavnostní průvod, který v New Yorku oslavuje návrat kosmonautů na Zemi, ale oficiální to pořád není, že by byl snímek na kosmický program zaměřený nějak výrazněji.

Postupně ale na veřejnost vyplouvá stále divočejší varianta. V „pětce“ by mohlo hrát roli cestování v čase! O téhle možnosti se poprvé začalo spekulovat v červnu, když se na fotkách z natáčení objevila mezi nacistickou kořistí fotka sochy Krona, jenž v antické mytologii symbolizuje čas.

Před třemi týdny potom server Giant Freakin Robot začal tvrdit, že artefakt, který jsme mohli vidět na starších fotkách z natáčení, slouží k cestování časem. Nacisté se údajně snaží zprovoznit stroj čau, a tak se oni i Indy snaží získat mystický kámen, který je schopný ono zařízení pohánět. No a dnes hollywoodský insider ViewerAnon na Twitter napsal, že mu několik zdrojů potvrdilo, že Indiana Jones 5 bude o cestování v čase!

Znovu připomínám, že se online mohou objevit různé kachny, jako třeba ta s Phoebe Waller-Bridge, takže šuškandu o cestování v čase ještě neberme jako hotovou věc. Avšak kdyby k němu skutečně došlo, byla by to pořádná divočina. Navíc jsme na fotkách z natáčení viděli, že ve scénách z druhé světové války bude Ford digitálně omlazený. Dosud jsme se mohli domnívat, že jde o flashbacky. Že by nakonec nešlo o vzpomínky, ale o pasáže, kde Indy reálně skočí časem nazpět? A tam omládne? Nebo potká své mladší já? Vývoj projektu nadále sledujeme a jakmile bude známo víc, budeme vás informovat.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Titulní foto je ilustrační

Zdroje: Giant Freakin Robot, ViewerAnon, James Mangold

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu