The Electrical Life of Louis Wain: Benedict Cumberbatch srší energií jako excentrický umělec

The Electrical Life of Louis Wain: Benedict Cumberbatch srší energií jako excentrický umělec | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Pusťte si trailer chváleného snímku, kde Cumberbatch hraje svérázného malíře koček.

Na severoamerických festivalech se momentálně promítá nový životopisný snímek The Electrical Life of Louis Wain, v němž Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doktor Strange) ztvárnil titulárního Louise Waina, britského ilustrátora z přelomu 19. a 20. století, který se proslavil obrázky koček ve všech možných podobách. Snímek je chválený především za výkon Cumberbatche a Claire Foy (Koruna) v hlavních rolích a za značkou míru hravosti, která rozbíjí stereotypní klišé životopisných filmů.

Snímek pojednává o Wainově životě od doby, kdy se konečně jeho práce dočkala uznání. Zároveň se však jeho život začne vymykat kontrole, když se zamiluje do Emily Richardson (Foy), svojí pozdější ženy. Snímek natočil Will Sharpe, jenž dosud pracoval především na seriálu Flowers. Ke svému novému celovečeráku si přizval silné obsazení. Krom ústřední dvojky ve filmu hrají také Andrea Riseborough (Birdman), Toby Jones (Captain America), Richard Ayoade (IT Crowd), Sophia di Martino (Loki), Taika Waititi (Králíček Jojo), Nick Cave a Olivia Colman (Koruna, Favoritka) jako hlas vypravěčky.

Oficiální synopse: Neuvěřitelný skutečný příběh britského výtvarníka Louise Waina (Cumberbatch), jehož hravé a občas téměř psychedelicé obrázky pomohly navždy změnit to, jak veřejnost vnímá kočky. Od konce 19. století do 30. let sledujeme dobrodružství nenápadného hrdiny, který touží po odhalení „elektrických“ tajemství světa a lepším pochopení vlastního života a hluboké lásky, již sdílí se svou ženou Emily Richardson (Foy)

Koncem října bude film uvedený do některých kin, 5. listopadu jej nabídne Amazon Prime Video.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu