Christopher Nolan se při dalším směřování kariéry rozhodl upřednostnit ideály

Christopher Nolan se při dalším směřování kariéry rozhodl upřednostnit ideály | Fandíme filmu
Warner Bros.
Peníze nejsou pro oblíbeného tvůrce velkofilmů vše. Podpora kin je prioritou.

Před několika dny jsme se dozvěděli, že další film Christophera Nolana bude pojednávat o J. Robertu Oppenheimerovi a jeho klíčové úloze pro vývoj atomové bomby. Tehdy jsme věděli, že Nolan hledá studio, které společně s ním snímek připraví. Režisér dlouhodobě spolupracoval se studiem Warner, s tím se však názorově rozešel během pandemie, kdy Christopherovi připadalo, že studio dostatečně nepodporuje tradiční promítání filmů v kinech.

Během hledání studia pro nový snímek tak pode informací serveru Deadline Warneři vůbec nebyli ve hře. Vybíralo se mezi Universalem, MGM a Sony, přičemž Paramount ze hry dost možná vyřadila skutečnost, že společnost čerstvě opustil její dosavadní šéf a studio se rozhodlo víc zaměřit na streamování. Nakonec se vítězem mezi potenciálními zájemci stal Universal, přičemž klíčovou roli údajně nehrály finance. Nolan prý bude mít úplně stejné ohodnocení, jako měl u Warneru. Záleželo mu primárně na tom, které studio mu bude garantovat exkluzivní uvedení jeho chystané novinky v kinech a robustní marketingový aparát, který potom premiéru snímku dokáže podpořit.

Nolan zatím bezejmenný film napsal a zrežíruje jej. Ve starší zprávě se uvádělo, že by se ve filmu v nějaké roli mohl objevit Christopherův tradiční herecký partner Cillian Murphy, ale souhrnně platí, že casting snímku zatím nezačal.

Foto je ilustrační, Nolan při natáčení snímku Dunkerk

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest