Black Widow: Scarlett Johansson měla požadovat odměnu ve výši 100 milionů

Black Widow: Scarlett Johansson měla požadovat odměnu ve výši 100 milionů | Fandíme filmu
Marvel Studios
U první sólovky oblíbené špionky se předpokládaly opravdu vysoké tržby.

od konce července veřejnost ví o sporu Scarlett Johansson se studiem Disney. Herečka společnost zažalovala za to, že měla porušit vzájemnou dohodu a obohatit se na její úkor. Snímek Black Widow, kde Johansson hrála hlavní roli a produkovala jej, měl původně být uvedený exkluzivně v kinech a Johansson měla dostat podíl z tržeb. Film byl ale souběžně uvedený do kin a na VOD, což prodeje lístků výrazně omezilo. Disney si polepšil, na Johansson zbyl podstatně menší podíl. Firma se ohání argumentem, že je jiná doba a veřejně se snaží vytvářet obraz Johansson, jako hamižné osobnosti, která nedbá na bezpečnost divákům. Proti tomu se herečka ohradila s tím, že platná dohoda je platná dohoda a studio se ji vedle nedodržení ještě snaží pošpinit. Momentálně se už snad dle posledních informací Disney snaží s herečkou nějak mimosoudně domluvit.

Rozřešení celé situace stále neznáme, nicméně The Wall Street Journal přinesl k celé situaci další zákulisní podrobnosti. Ještě před tím, než začala soudní pře, žádali prý zástupci Johansson po Disneym sumu 100 milionů dolarů. Suma vycházela ze dvou předpokladů. Jednak z toho předpokladu, že Disney bude licitovat o ceně a Johansson chtěla začít z vyšší pozice a postupně dojít k nějakému kompromisu. Scarlettin bonus měl být odvislý od předpokladu, že se u filmu prapůvodně očekávala tržba ve výši 1,2 miliardy dolarů.

Dle The Wall Street Journal Disney vůbec nepřišel s naprosto žádnou protinabídkou a rovnou nechal celou věc dojít k soudnímu sporu. Předpokládá se, že studio spoléhá na to, že smlouvy jsou psané dostatečně vágně na to, aby díky právníkům studio z celé věci vyšlo co nejlaciněji. Na druhou stranu v Hollywoodu dlouhodobě platilo, že je celý o vztazích. A rozházet si Johansson chvíli před tím, než s ní chcete spolupracovat na snímku Tower of Terror, to nepůsobí jako zrovna šťastná vyjednávací taktika.

Black Widow nakonec v kinech utržila 373 milionů a analytici odhadují, že spolu s tržbami ze streamovací služby Disney+ film mohl celkově utržit zhruba půl miliardy. Těžko říct, o kolik by byly tržby vyšší, pokud by film nebyl uvedený na Disney+. Stoprocentně by se omezilo pirátství a skalní nadšenci by vyrazili do kina opakovaně, namísto toho, aby si film za jedny peníze pouštěli několikrát v obýváku. Ale jestli by v pandemických časech a s několikanásobným odsouváním premiéry opravdu bylo možné dosáhnout tržeb přes miliardu, to nezní příliš pravděpodobně. Celý spor tak zůstává hlavně v rovině toho, jak doslovná byla smlouva herečky s Disneym a jak je možné, že takhle zkušená korporace nechala celý nesoulad přetéct na veřejnost a nenašla způsob, jak se Johansson domluvit soukromě.

Foto: Marvel/Disney

Zdroj: The Wall Street Journal

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu