The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi

The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Připoutejte se prosím, vracíme se do králičí nory. Bude to házet, ale Keanu Reeves je jako průvodce pevný v kramflecích.

Posledních několik dní vídáme střípky z očekávaného pokračování kultovní sci-fi z 90. let, jež bude letos v prosinci uvedené do našich kin pod názvem The Matrix Resurrections. Teď je tu konečně plnohodnotný trailer. Zatím stále vidíme jen dílčí odlesky a celá disko koule zůstává před našimi zraky ukryta, ale už z dosavadních náznaků je toho dost patrné.

Možná film bude ve finále dávat smysl, možná ne, ale rozhodně je vidět, že chce být ambiciózní a v žádném směru se nedrží zpátky. Ukázka je plná motivů a situací, kdy se plnohodnotně prolínají odkazy na původní trilogii (zvlášť na „jedničku“), spolu s úplně novými výjevy. Vizuálně se novinka režisérky Lany Wachowsky výrazně posunula od původní trilogie. Zelený nádech hraje podstatně menší roli než posledně. Tady převažují syté, skoro až pastelové, kontrastní barvy, jež odpovídají estetice, k níž se Lana se svojí sestrou Lilly během let přiklonily ve snímcích jako Jupiter vychází či Atlas mraků. Sympatické je, že se snímek opět snaží přinejmenším naplno ždímat možnosti akčního filmu, pokud je nebude chtít rovnou posouvat. Kdyby nic jiného, tak nový Matrix bude zřejmě radost sledovat po vizuální stránce.

Příběh opravdu zatím zůstává zastřený. Je patrné, že vyprávění bude zřejmě humornější, bude mít víc nadhledu a bude daleko víc meta. Souběžně to ale vypadá, že jsme pořád ve starém dobrém Matrixu, kde stále na pozadí tiše zuří válka mezi zotročeným lidstvem a vše řídícími stroji. Ačkoliv Neo (Keanu Reeves) v současnosti vypadá daleko víc jako John Wick, pořád je to v jádru „The One“. Zdá se, že tentokrát nezačíná úplně od nuly a kdesi hluboko v něm dlí jakási „genetická vzpomínka“ na to, že v minulých životech byl vyvoleným, jenž dovedl Matrix ohýbat k obrazu svému. Scény s Carrie-Anne Moss dávají tušit, že stěžejním tématem stále bude láska.

A pořád je tu také hnutí odporu, jež se snaží Nea „probudit“. Postava, již hraje Yahya Abdul-Mateen II nápadně připomíná Morphea. Ale je to skutečně nějaká jeho verze? Nebo jen jakási reminiscence? Postava Jessicy Henwick totiž zase se svými krátce střiženými vlasy a bojovými schopnostmi dává vzpomenout na Trinity. A pak je tu ještě závěrečný záběr na Jonathana Groffa, jehož postava je možná novou obdobou agenta Smithe, možná také ne, ale rozhodně toho ví daleko víc, než my.

Všechna tajemství filmu rozkryjeme 23. prosince, kdy film dorazí do našich kin. Na jednom z nedávno zveřejněných reklamních bannerů stálo, že film bude k vidění pouze v kinech, teď už všechny materiály poctivě uvádějí, že film souběžně s multiplexy dorazí 22. prosince také na službu HBO Max.

The Matrix Resurrections režíruje Lana Wachowski. V hlavních rolích Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Daniel Bernhardt, Christina Ricci nebo Telma Hopkins. Datum české premiéry je stanovené na 23.12. 2021.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 10

The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu The Matrix Resurrections: Plnohodnotný trailer pro pokračování kultovní sci-fi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu