Venom 2 je dle režiséra milostný příběh člověka a jeho mimozemského parazita

Venom 2 je dle režiséra milostný příběh člověka a jeho mimozemského parazita | Fandíme filmu
Sony
Podle příchozích zpráv by mohl být Venom 2: Carnage přichází až překvapivě krátký.

Jak jsme se čerstvě dozvěděli, Venom 2: Carnage přichází nakonec po úspěchu Shang-Chiho dorazí do kin dříve než se předpokládalo. Ke shlédnutí snímku láká několik nejnovějších upoutávek, jež najdete v závěru článku, zároveň ale dostáváme řadu nových podrobností.

Ta, která některé fanoušky bude zajímat možná nejvíce, je délka filmu. Online kolují různé údaje, nicméně to vypadá, že mezinárodní řetězce dostaly informaci, že komiksové pokračování bude mít 90 minut a tenhle údaj se prozatím nemění. Pokud by se tahle informace potvrdila, tak by byl snímek na komikové zvyklosti poměrně krátký. U superhrdinských bijáků jsme zvyklí, že běžně oscilují někde kolem dvou hodin. Rychlá hodinka a půl by mohla znamenat, že se snímek nebude zaobírat zbytečnou vatou a půjde rovnou k věci, ale také to lze brát jako znamení, že jednotlivé charaktery nedostanou patřičný prostor, popřípadě že filmařům do práce zasahovalo studio (Pro to je výhodné, když je film co nejkratší a během dne se tak stihne protočit v kinosálech vícekrát).

Zajímavě o snímku pohovořil režisér Andy Serkis. Ten v novinářském presskitu snímek popisuje jako milostný příběh mezi symbiotickým vesmírným organismem a jeho hostitelem. Platí tu všechna pravidla běžných romancí. Jsou tu vrcholy, pády i nejrůznější úskalí. Oba dva si navzájem způsobují spoustu stresu a skoro se nenávidí. Ale zároveň jeden bez druhého nedovedou být.

Tentokrát ale samozřejmě Venom není ani zdaleka ten nejhorší symbiont široko daleko. Na scénu přichází Carnage, jehož zrod poodhaluje jedna z upoutávek, již si můžete na konci článku přehrát. A trikařka Sheena Duggal popisuje Carnage jako opravdu nebezpečného parchanta. Záporák se po celé trvání příběhu neustále vyvíjí a postupně ztrácí jakékoli náznaky lidství. Svá nejrůznější chapadla ovládá s úplně stejnou prioritou, jako ruce a nohy. Všechny jeho výstupky navíc mají hroty a břity, takže jakmile vás dostane do spárů, pohltí vás jako popínavé křoví a začne vás trhat na kusy. Také mu z těla vyrůstají nejrůznější zbraně. Dokáže si z páteře vytrhnout kopí, mrštit jej a chybějící kus těla mu prostě doroste zpátky.

Snímek možná zároveň rovnou připravuje půdu pro záporáka zvažovaného Venoma 3. Ve filmu vystupuje detektiv Patrick Mulligan (Stephen Graham), který je zhrzený z toho, že poslední rozhovor s vrahem Cletusem Kasadym (Carnage) nepovede on, ale reportér Eddie Brock. Detektiv se cítí celoživotně zneuznaný a dusí v sobě hodně negativních emocí. V komiksových předlohách se nakonec Mulligan mění v symbionta jménem Toxin, jenž je v komiksech považovaný za toho vůbec nejnebezpečnějšího, tak uvidíme, zda se filmaři touhle cestou vydají.

 

Od událostí Venoma uplynul více než rok. Investigativní novinář Eddie Brock má co dělat, aby se vypořádal se společným životem s mimozemským symbiontem Venomem, který mu dopřává nadlidské síly, díky nimž může být smrtícím mstitelem. Skrze rozhovory se sériovým zabijákem Cletusem Kasadym se Brock snaží zachránit svoji novinářskou kariéru. Kasady se však stává hostitelem symbionta Carnage a po nezdařilé popravě prchá z vězení.

Venoma 2 režíruje Andy Serkis, v hlavní roli se vrací Tom Hardy. Dále hrají Michelle Williams, Woody Harrelson a Naomie Harris. Datum premiéry je stanovené na 14. 10. 2021.

Foto: Sony

Zdroje: Reddit, ComicBook.com, Sony, Sony II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest