Není čas zemřít: Bond se svého odvážného termínu nehodlá vzdát

Není čas zemřít: Bond se svého odvážného termínu nehodlá vzdát | Fandíme filmu
MGM
Venoma 2 bychom se naopak mohli dočkat ještě později, než jsme doufali.

Nedávno vyšel finanční rozbor bondovky Není čas zemřít. Tehdy jsem spekuloval, že pakliže film potřebuje utržit v kinech tak velké peníze, zdá se skoro nemyslitelné, že by si ponechal aktuální termín premiéry, když současné výsledky kin nejsou zrovna optimistické. Mýlil jsem se.

Nebo minimálně částečně. Vypadá to, že k nové bondovce bude přistupováno na jednotlivých trzích individuálně. Například v Austrálii se film odsouvá na listopad. K nějakému velkému celosvětovému filmu na příští rok už by však dojít nemělo. Studio čerstvě oznámilo datum slavnostní premiéry, která proběhne v Londýně 28. září. Pokud se nestane nic překvapivého, tak hned dva dny na to uvidíme snímek také u nás.

Proč film riskuje uvedení v době, kdy diváci do kin zdánlivě nechodí? Důvodů je několik. Podle zákulisních zdrojů The Hollywood Reporteru už prostě nemůže studio dál otálet. Odkladů už bylo příliš mnoho a každý stojí další miliony na novém marketingu. Bývalý redaktor Hollywood Reporteru Matthew Belloni potom separátně uvádí ještě další důvody. Produkční společnost EOn prý tlačí na distribuční společnosti MGM a Universal, aby termín dodržely, protože panuje obava, že by na diváky snímek mohl začít působit jako vyčpělý.

Spoléhá se na to, že největší problémy s delta variantou koronaviru jsou v USA a bondovky obvykle mají až 80% tržeb z trhů mimo Spojené státy, především pak z Británie a Evropy, kde studio doufá, že do té doby už bude šíření delty za svým vrcholem. Také se spoléhá na to, že Bond bude jedním z prvních filmů, které Čína po letním zákazu zahraniční produkce pustí na svůj podzimní trh. Pokud by Není čas zemřít i ve stížených podmínkách v kinech utržilo mezi 600 a 800 miliony dolarů, považovali by to distribuční partneři zřejmě za přijatelné. (Nedávná analýza hovořila o tom, že film potřebuje utržit alespoň 900 milionů, aby se zaplatil, ale je pravda, že i při nižší tržbě z kina nakonec bondovka svoje náklady pokrýt může, když započteme i příjmy z televizních práv, domácího videa, prodeje tematických předmětů atd.).

Ne u všech filmů však panuje takhle optimistická vyhlídka. The Hollywood Reporter uvádí, že Venom 2: Carnage přichází se sice čerstvě odsunul na říjen, avšak už teď se v zákulisí diskutuje o dalším možném odkladu. Studio Sony každopádně získalo čas a může rozhodnutí promyslet. Další snímek, který mění okolnosti svojí premiéry, je Addamsova rodina 2. U nás je v tuhle chvíli její uvedení naplánováno na 28. října. Studio se však vedle uvedení filmu do kin rozhodlo, že jej souběžně šoupne také na VOD, kde bude k vidění od 1. října, tedy od americké kino premiéry.

Vysoce postavený manažer jednoho z předních studií, který si nepřál být jmenován, dokonce magazínu řekl, že kdyby před šesti týdny věděl, jaká bude dneska situace, tak by nařídil úplně všechny své podzimní premiéry odsunout na začátek příštího roku...

A na závěr si ještě pusťte video o tom, jak vznikala maska, kterou v bondovce Není čas zemřít nosí záporák Safin (Rami Malek):

Foto: MGM

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, MGM, Matthew Belloni

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu