Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination

Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Podívejte se na magické tvory i množství nadlidských sil, jaké Shang-Chi i jeho protivníci v boji využívají.

Šéf Disneyho čerstvě potvrdil, že u Shang-Chiho a legendy o deseti prstenech se zatím stále počítá s uvedením do kin 2. září, nehledě na to, že další podzimní filmy už teď hlásí odklad. Propagační kampaň je tedy třeba rozpumpovat na plné obrátky a musí se nechat, že nejnovější upoutávky jsou stylové.

Začněme od titulku: Ano, záporák Abomination se opět ukázal. Tentokrát je hromotluk, představený před mnoha lety ve snímku Neuvěřitelný Hulk, daleko lépe vidět. A se sami můžete přesvědčit dole v galerii, design hnědozelené potvory se značně vyvinul. V ringu si to s ní nerozdává nikdo jiný, než Wong (Benedict Wong), známý parťák Doctora Strange.

Dále upoutávky blíže představují Shang-Chiho (Simu Liu) příběh. Jeho rodině po mnoho let dávalo obří moc deset magických prstenů. Shang-Chiho otec Wenwu (Tony Leung) by rád tu svou moc synovi předal. Ten s ní však nechce mít nic společného, protože nehodlá vést kriminální impérium, tak jako jeho otec. Wenwu (alias The Mandarin) však chce, aby jeho vůle byla naplněna a vysílá za synem své nohsledy. Všechno skončí znovushledáním obou mužů, jen někde po cestě ještě uděláme zastávku na undergroundovém turnaji nadlidí.

Krom pronásledování Shang-Chiho i jeho střetnutí s Wenwuem v nejnovějších ukázkách vidíme také řadu historických scén a jakousi mytologickou krajinu, k níž má Mandarinův rod přístup. Místo zde mají i nejrůznější magičtí tvorové, včetně chlupáče Morrise, jehož si můžete blíže prohlédnout v galerii. A aby toho nebylo málo, ukázky také názorně předvádějí, jaké všemožné triky lze s deseti prsteny provádět a jakými silami Shang-Chi disponuje bez nich.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 8

Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu Shang-Chi: Nová upoutávka přináší lepší pohled na záporáka Abomination | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu