KVIFF: Festival ve Varech přivítá Johnnyho Deppa a další hvězdy

KVIFF: Festival ve Varech přivítá Johnnyho Deppa a další hvězdy | Fandíme filmu
Vertigo Releasing
55. ročník nejprestižnějšího českého filmového festivalu se může pochlubit parádními hollywoodskými hosty.

Pokud vás láká představa, že budete stát třeba jen několik metrů od největších hvězd, možná ulovíte fotku, nebo dokonce společné selfie či podpis, tak letos byste mohli zažít na festivalu v Karlových Varech slušné žně. Do západočeského lázeňského města totiž přijede hned několik herců toho největšího kalibru.

Zdaleka nejzářnějším hostem je jednoznačně jednoznačně Johnny Depp, představitel mnoha slavných rolí, od Střihorukého Edwarda až po Jacka Sparrowa. Depp na KVIFF přiveze dokument Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem (Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan), který produkoval, a drama Minamata, u něhož se krom produkce chopil také hlavní role. „Jsme nesmírně poctěni, že festival navštíví ikona současného filmu,” dodává prezident festivalu Jiří Bartoška. „Johnnyho Deppa obdivujeme dlouhodobě, bude nám proto ctí jej přivítat v Karlových Varech.“

Další zúčastněnou megastar je sir Michael Caine. Britského klasického herce znají diváci z filmů Christophera Nolana, z Potomků lidí, Kingsmana nebo Mládí. Za Hanu a její sestry a za Pravidla moštárny obdržel Oscary. Na KVIFF uvede komediální drama Best Sellers, kde se jako stárnoucí autor vydává na poslední literární turné.

Třetí herecký velikán byl oznámený už před několika dny. Je jím Ethan Hawke, zkušený herec z nezávisláků i blockbusterů. V posledních týdnech v Evropě natáčí detektivku Na nože 2 a marvelovku Moon Knight, znát jej můžete z trilogie Před úsvitem, z Training Day, Chlapectví, Očisty, Gattacy nebo hororu Sinister. Ethan převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a osobně uvede thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje, v němž ztvárnil postavu kněze procházejícího krizí víry. “Jsme nadšeni, že můžeme v Karlových Varech přivítat osobnost, kterou dlouhodobě obdivujeme. Festival v roce 2018 uspořádal Poctu Austin Film Society a letos na retrospektivu věnovanou této uznávané instituci navazujeme oceněním herce a režiséra, který má k texaské nezávislé filmové scéně coby rodák z Austinu a dlouholetý spolupracovník Richarda Linklatera neobyčejné blízko,” dodávají umělecký ředitel Karel Och a výkonný ředitel Kryštof Mucha.

Foto: Johnny Depp ve filmu Minamata

Zdroj: KVIFF I, II, III

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu