Avatar: Největší drsňák série přiznává, že při čtení úplného konce pětidílné ságy plakal

Avatar: Největší drsňák série přiznává, že při čtení úplného konce pětidílné ságy plakal | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér James Cameron překonal nový technický problém, aby zrealizoval dosud nevídanou scénu.

Stephen Lang aktuálně propaguje snímek Smrt ve tmě 2 a hovoří s novináři. Ti se je pochopitelně ptají také na jeho návrat do světa Avatara. Lang nesmí prozradit moc, ale alespoň trochu chlup přeci jen pustil.

Herec v rozhovoru pro Collider především odhalil, že když dočetl závěr posledního scénáře, tak plakal. Závěr ságy Avatar je podle něj krásný. Příběh je podle něj krásný, originální a dojemný. Věří tomu, že diváci to budou cítit stejně. Langovo vyjádření nám zřejmě potvrzuje, že bude v sérii až do konce, protože v dnešním tajnůstkářském Hollywoodu není úplně obvyklé, aby herci dostávali scénář ke scénám, v nichž nefigurují. Lang představoval v prvním filmu plukovníka Quaritche, vůdce lidských sil, které přicházejí drancovat mimozemskou Pandoru. V závěru prvního snímku sice zemřel, ale James Cameron našel způsob, jak jej vrátit do hry.

A oživení Quaritche rozhodně není jediný trik, který má režisér v rukávu. „Železný Jim“ opět musel posouvat hranice možností filmového natáčení, aby mohl divákům ukázat přesně to, co si vysnil. Lang nesmí prozradit nic konkrétního, ale naznačil, že při natáčení jedné scény si najednou Cameron všiml, že je problém s měřítkem. V tu chvíli zastavil kamery a nařídil natáčení jiné scény. Přes noc o problému popřemýšlel a přišel na technický způsob, jenž mu umožnil kýženou scénu natočit správně. Chtěl, aby se ve scéně něco stalo, tak prostě přišel na to, jak to udělat.

PS: Nezapomínejme, že jakkoliv umí být Cameron mazaný a jakkoliv může být závěr ságy dojemný, filmy musejí být především úspěšné, pokud k tomu závěru máme dojít. Zatím jsou hotové záběry pro Avatara 2 a 3, části 4 a 5 se budou natáčet jedině tehdy, pokud předchozí dva snímky budou rentabilní.

Avatar 2 dorazí do kin 15. prosince 2022. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Collider

Galerie: 2

Avatar: Největší drsňák série přiznává, že při čtení úplného konce pětidílné ságy plakal | Fandíme filmu Avatar: Největší drsňák série přiznává, že při čtení úplného konce pětidílné ságy plakal | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest