Box Office: Iron Man 3 dominuje na všech frontách!

Box Office: Iron Man 3 dominuje na všech frontách! | Fandíme filmu
Železňák si připsal v amerických kinech druhý nejlepší otvírák všech dob a celosvětově už překonal hranici $680 milionů!!!

U Marvelu si mnou ruce, neboť Fáze 2 se rozjela ve velké stylu. Režisér Shane Black odvedl kvalitní práci, dolárky se sypou ve velkém a hollywoodským hlavounům těžknou kapsy. Nebylo pochyb o tom, že Iron Man 3 bude v amerických kinech řádit jak smyslů zbavený, ale pořád se jednalo pouze o odhady. Jenže již v pátek večer bylo jasné, že chválený letní blockbuster bude atakovat nejlepší americké otvíráky všech dob. Pokoření Avengers bylo nereálné ($207 milionů), ale druhé místo posledního Harryho Pottera ($169 milionů) nakonec padlo, když třetí Iron Man otevřel v zámoří s výsledkem $175 mega. Z medailových pozic byl tak odsunut Nolanův hit Temný rytíř povstal ($161 milionů). Robert Downey Jr. si možná svůj zvažovaný úprk ještě hodně dobře promyslí, jelikož diváci mu dali jasně najevo, že ho bezmezně milují. $400 melounů jenom ze Spojených států je rozhodně pravděpodobných a útok na "celosvětovou" miliardu můžeme očekávat v nejbližších týdnech, protože už dnes snímek překonal hranici $680 milionů. Spojení "dojná kráva" se zhmotňuje před očima. Jen pro zajímavost, Cameronův megahit (a "all time money leader") Avatar začínal v USA na metě $77 mega.

Podíváme-li se na otvíráky předchozích dvou dobrodružství Tonyho Starka, tak jasně rozpoznáme vzestupnou tendenci, kterou monstrózně potvrdil právě Iron Man 3. "Jednička" (rozpočet $140 milionů) otevřela v roce 2008 za $99 mega a "dvojka" (rozpočet $200) v roce 2010 za $128 melounů. "Trojka" logicky znovu přitvrdila a v celosvětovém měřítku již překonala celkové tržby IM2 (přirozeně i IM1). Je otázkou, jak dlouho energie vydrží, ale opravdu to vypadá na výjimečný úspěch, který dobře ilustruje oblíbenost Marvel Universe.

Konkurence samozřejmě neměla sebemenší šanci, tudíž to pro tentokrát vezmeme bleskem. Bayova eRková záležitost Krev a pot "vybojovala" s výsledkem $7,6 mega druhé místo a v tomto okamžiku má na svém kontě $33 milionů. Nejedná se o žádné velké terno, ale svalnatci se s klidem zaplatí. Bronzovou příčku si připsalo baseballové drama 42, když uzmulo dalších více než $6 melounů. Na čtvrtou pozici pak spadla dvojice Kosinski & Cruise, když Nevědomí o tomto víkendu nepřekonalo šestimilionovou hranici ($5,8). Na pětce jsou nezničitelní Croodsovi ($4,2) a šestici uzavírá Velká svatba ($3,9). Iron Man 3 byl prostě moc velkým soustem, proto ostatní filmy sbíraly spíše drobečky.

Příští týden bude zřejmě pokračovat hegemonie jménem IM3, leč nepochybně bude zajímavé sledovat, jak se s těžkým soupeřem popere Luhrmannův hvězdně obsazený Velký Gatsby (The Great Gatsby), v němž se představí například Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Joel Edgerton, krásná Carey Mulligan či Jason Clarke. Ambiciózní a drahý projekt režiséra Moulin Rouge a Austrálie bude muset těžce bojovat o každý vydělaný dolar. Ve dvoutisícovce kin též startuje černošská komedie Peeples s Kerry Washighton v hlavní roli.

Za týden zdarec!

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu