Box Office: Space Jam porazil v pokladnách Black Widow

Box Office: Space Jam porazil v pokladnách Black Widow | Fandíme filmu
Warner Bros.
V řadě ukazatelů si Black Widow vede skvěle, avšak za zbytkem Marvelu zaostává.

Navzdory pozvolnému rozvolňování po celém světě to stále v kinech vypadá všelijak. Black Widow v amerických pokladnách utržila tento víkend 25 milionů dolarů. Na jednu stranu je to nejlepší tržba za druhý víkend od loňského února, kdy Sonic o druhém víkendu utržil 26 milionů. Na stranu druhou oproti svému prvnímu víkendu Black Widow propadla o plných 68%. A marvelovky obvykle padají zhruba o 50-60%. Navíc během prvního víkendu v posledních letech mívají vyšší tržby než Black Widow, jež utržila během premiéry „jen“ 80 milionů.

Přisuzovat to můžeme několika různým vlivům. I když je Black Widow divácky nejžádanější film od začátku pandemie, část publika se stále do kina vrátit bojí, nebo po rozvolnění raději volí jiné společenské vyžití než kino. Úplně vyloučit nelze ani to, že zájem o marvelovky zkrátka začal klesat, anebo přinejmenším Black Widow není pro diváky tolik atraktivní, jako jiné značky. A jednoznačně se na situaci podílí i skutečnost, že Disney za poplatek 30 dolarů snímek nabídl také na službě Disney+. Zatím nevíme, jak si Black Widow vedla na Disney+ v následujících dnech, avšak během prvního víkendu na službě zaznamenala celosvětově tržby 60 milionů dolarů. Šéf mezinárodní kino sítě Cineworld Mooky Greidinger tvrdí, že kdyby Black Widow na Disney+ uváděná nebyla, utržila by za víkend ve Spojených státech 110-120 milionů.

Z velkého mezitýdenního propadu lze usuzovat, že zájem skalních fandů je stále velký, ten se však za první víkend do značné míry nasytil. Zájem širší divácké obce už tak silný nebyl, případně jim stačilo vidět film online. Můžeme se samozřejmě také ptát, jak velkou roli hrálo pirátství, když byl snímek od momentu svého uvedení k dispozici na internetu ve špičkové kvalitě. Celkově je ve Spojených státech zatím utrženo 132 milionů a celosvětově 264 milionů. To snímek řadí prozatím na pátou příčku nejúspěšnějších hollywoodských filmů od začátku pandemie.

Na prvním místě žebříčku Black Widow překvapivě předběhla novinka Space Jam: Nový začátek. Odpudivě vypadající film má mizerné recenze a je souběžně zdarma k vidění na HBO Max. Přesto diváci vyrazili do kin v hojném počtu a v USA utratili za vstupenky 31 milionů. Mezinárodně už se povedlo utržit dalších 23 milionů. To nevypadá na první pohled úplně špatně, když ale vezmeme v potaz rozpočet 150 milionů, tak je to katastrofa. Warner musí doufat, že snímek zvýší zájem o HBO Max a o animované postavičky Looney Tunes, jinak jde ze všech pohledů o propadák.

Na třetí příčce další novinka - Úniková hra: Turnaj šampionů. Tržba 8,8 milionu dolarů. První díl hororové série za první víkend utržil 18 milionů a měl nižší rozpočet. Z tohoto pohledu není situace růžová, na druhou stranu pokračování pořád nebylo nijak extrémně drahé. Stálo jen 15 milionů dolarů a tak určité má na to, aby se během několik týdnů postupně stačilo zaplatit. Mezinárodně zatím utrženo 4,5 milionu. Na čtvrté pozici Rychle a zběsile 9, které po čtyřech týdnech promítání stále ještě dokázalo vyjezdit docela slušnou částku – 7,6 milionu. V celosvětovém úhrnu už to dělá 591 milionů dolarů, což je tržba, která se začíná blížit předpandemickým výsledkům.

Zdroje: Deadline, The Numbers

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest