Rychle a zběsile: Režisér zvažuje návrat Briana O’Connera

Rychle a zběsile: Režisér zvažuje návrat Briana O’Connera | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Navzdory smrti herce Paula Walkera chce režisér Justin Lin jeho postavu vrátit na scénu.

Článek může obsahovat drobné spoilery pro snímek Rychle a zběsile 9.

Dlouho platilo, že série Rychle a zběsile stála na dvou hlavních nohách. Dominicu Torettovi a Brianu O’Connereovi. Kriminálníkovi se srdcem ze zlata a policajtovi, který byl pro svého parťáka ochotný sejít na scestí. Navzájem se doplňovali a vyvažovali a bez O’Connera, s narůstajícím důrazem na Toretta, už série nikdy nebyla jako dřív. Bohužel, jinak to nešlo, protože během natáčení snímku Rychle a zběsile 7 Brianův představitel Paul Walker zemřel.

Snímek byl částečně přepsaný a složitě dokončený prostřednictvím již pořízených záběrů, dublérů a počítačových triků. V závěru snímku bylo řečeno, že se Brian a jeho partnerka Mia Toretto vzdávají akčního života, aby mohli pečovat o své malé děti. V následující osmičce se dvojice hrdinů objevila jen na fotce. V devítce se vrátila alespoň Mia. Brian oficiálně zůstal u dětí a v samém závěru filmu mu zbytek rodiny podržel volnou židli a viděli jsme přijíždět O’Connerovo auto.

Do budoucna by se ale opět mohl Brian ukázat víc. Nebo by o to minimálně stál režisér nacházejících dvou dílů série Justin Lin. Ten v rozhovoru pro CinePOP Brazil řekl: „Paul a Brian jsou samozřejmě srdcem i duší toho, díky čemu stále dokážeme pokračovat. Na to, že bychom jej přivedli zpátky, myslím každý den. Jak se blíží konec série, vedu o tom debaty. A myslím každý den na tuhle možnost. O tom, že postava v sérii zůstane naživu bylo rozhodnuto, když jsem byl pryč. Takže to musím respektovat. [Ale také] musím mít dobrý pocit a důvěřovat tomu, co se stane v budoucnu.“

Linova touha Briana opět ve filmech ukázat, je přirozená. Postava opravdu byla v minulosti pro ságu klíčová, a jakmile zůstává naživu, ale stojí bokem, pro ságu to způsobuje řadu problémů. Krom toho, že postava v mixu prostě chybí (v osmičce se Walkera tvůrci dokonce neúspěšně pokoušeli nahradit Scottem Eeastwoodem), je také zvláštní, když scénář musí vymýšlet křečovité kličky o tom, jak všichni hrdinové vyrazili zachraňovat své bližní či svět, jen Brian zůstal sedět doma na zadku.

Je asi otázkou do diskuse, jak etické by bylo, pokud by byl Brian pro některý z dalších filmů oživený s pomocí digitálních triků. Rozhodně by to ale bylo drahé a potenciálně by to nemuselo vůbec vypadat dobře, pokud by postava měla mít v příběhu větší prostor. Jako schůdná varianta se tak jeví dopřát Brianovi nějaké menší cameo, třeba v úplném závěru, ať už v rámci nějaké jedné finální akční scény, nebo alespoň u příležitosti poslední společné grilovačky, kterou si „rodina“ dopřeje, než se její společné cesty definitivně rozejdou.

Foto: Universal Pictures

Zdroj: CinePOP Brazil

Galerie: 2

Rychle a zběsile: Režisér zvažuje návrat Briana O’Connera | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Režisér zvažuje návrat Briana O’Connera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest