Kolem Batmana se rozhořela bizarní erotická kontroverze

Kolem Batmana se rozhořela bizarní erotická kontroverze | Fandíme filmu
Warner Bros.
Prudérní přístup DC komiksu komentovali už i Zack Snyder, Kaley Cuoco či Val Kilmer.

Komiksové novinky patří ve světě filmu mezi ty nejčetnější. Žádná nicméně nevzbudila v posledních týdnech takové pozdvižení, jako extrémně prudérní rozhodnutí DC komiksu. Animovaný seriál Harley Quinn, v němž Kaley Cuoco ztvárnila populární antihrdinku, je určený dospělým divákům. Erotickým tématům se nijak nebrání. Tvůrci Justin Halpern a Patrick Schumacker si pochvalují, že je k nim vedení extrémně benevolentní a nechá je ukázat prakticky cokoliv. Ale má to jeden háček. Možné to je díky tomu, že postavy jsou padouši, maximálně antihrdinové. Určité chování je kladným postavám podle vedení DC zapovězeno.

V rozhovoru pro Variety Halpern s Schumackerem odhalili, že do chystané třetí řady Harley Quinn chtěli zasadit scénu, v níž by Batman dopřál Catwoman cunnilingus. A to tvůrcům bylo rezolutně zakázáno, protože „hrdinové tohle nedělají“. Halprn s Schumackerem se poněkud nechápavě ptali, zda jsou superhrdinové sobečtí sexuální partneři, nebo jak je to vlastně myšleno. A na to se jim dostalo odpovědi, že je to proto, že se prodávají hrdinské hračky. A je těžké prodat hračku Batmana, pokud ten Batman zároveň někomu poskytuje orální sex.

Vysvětlení manažerů z DC je dost bizarní. Co přesně tím chtějí říct? V komiksech hrdinové už nejednou souložili. V animovaném filmu Batman vs. Joker (v originále Batman: The Killing Joke) má Batman sex s Batgirl, dcerou svého přítele komisaře Gordona. To hrdinské bylo? V čem přesně je rozdíl? Samozřejmě je jasné, že šéfům z DC je nějaká „morálka“ ve skutečnosti naprosto jedno, pouze dbají na to, aby nějak neohrozili prodejnost brandu před určitým segmentem zákazníků. Nabízí se otázka, koho přesně se tu bojí. Mají snad extrémně konzervativní rodiče při návštěvě hračkářství pocit, že pohlavní styk je „hrdinský“, zatímco ten orální nikoliv? Nebo by prskala extrémně šovinistická část fandomu, která má pocit, že Batman sice může mít sex, ale musí při něm jednoznačně dominovat? Kdyby Batman orání sex nedopřával, ale přijímal, tak by vše bylo v pořádku, nebo by to byl také problém? A hračky padouchů, kteří provozují orální sex, se prodávají úplně stejně, jako by jej neprovozovali? Protože u padouchů se takové „extrémní“ chování předpokládá?

Zkrátka bizarní rozhodnutí DC, kdy se ukazuje, jak zvláštní výsledky může mít, když o sebe narážejí tvůrčí proces a obchodní rozhodnutí, když se vyrábějí hračky spojené s materiálem pro dospělé… Každopádně na sebe odezva nenechala dlouho čekat. DC se dočkalo seriózní kritiky, rýpavých vtípků i naprostého výsměchu.

Ze známých osobností se k tématu vyjádřil například režisér a scenárista Kevin Smith, který upozornil na to, že před lety v jeho komiksu Green Arrow dopřál orální sex Black Canary. Co je jinak? Je rozdíl mezi komiksem a animovaným seriálem? Zpřísnily se od té doby podmínky? Je Smith lepší vyjednavač? Spisovatel a novinář Paul Tassi upozornil na to, že přímo v seriálu Harley Quinn je v pohodě, když se vtipkuje na téma „Batman souloží s netopýry“, ale orální sex s lidskou ženou je pro hrdinu tabu. Kaley Cuoco, která propůjčuje Harley Quinn svůj hlas pouze do storýčka na Instagram napsala růžovými písmeny k celému tématu „LOL“. Val Kilmer, představitel Batmana ze snímku Batman Forever sdílel gif, na němž mu Nicole Kidman říká: „Mohli bychom to zkusit“ a Kilmer přidává komentář: „Dělá to nebo nedělá…?“. A nakonec to celé rozmázl režisér Zack Snyder, který sdílel obrázek, kde Batman orálně uspokojuje Catwoman a připsal k tomu „kánon“.

Uvidíme, zda se v DC na základě veřejné kritiky chytí za nos, nicméně je vtipné sledovat, co si si multimilionová korporace myslí o prudérní části svojí zákaznické základny a jak ji bere v potaz.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest