Black Panther 2: Protivníkem má být Namor a podle všeho už byl obsazený

Black Panther 2: Protivníkem má být Namor a podle všeho už byl obsazený | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Podle aktuálních zvěstí se má ve světě Marvelu představit bájný svět Atlantidy.

Jsou tu velké novinky ohledně snímku Black Panther: Wakanda Forever, pokračování marvelovského hitu Black Panther z roku 2018. Už delší dobu existovala šuškanda, že by ve snímku mělo figurovat podvodní království Atlantida. Server The Illuminerdi teď tvrdí, že to tak opravdu bude a přikládá další podrobnosti. Jeho informace potvrdila také redaktorka serveru Murphy‘s Multiverse.

Dřívější šuškanda uváděla, že nás ve snímku čeká konflikt mezi Wakandou a podmořským královstvím Atlantis. Loni v listopadu bylo oznámeno, že si Tenoch Huerta ve filmu zahraje antagonistu. The Illuminerdi teď tvrdí, že oním antagonistou není nikdo jiný než Namor the Submariner, což je při hodně velkém zjednodušení „Aquaman od Marvelu“.

V komiksech je Namor the Sub-Mariner vládcem podmořského království Atlantidy. Je potomkem námořního kapitána a atlantské princezny. V komiksech vystupoval jako hrdina, anti-hrdina i padouch, je jedním z nejstarších superhrdinů vůbec a úplně prvním hrdinou, který byl (společně s původním Human Torchem) součástí komiksového cross-overu. Za druhé světové války se potkával s Captainem Amerikou a později v 60. letech dvacátého století jej Stan Lee a Jack Kirby zakomponovali do širšího Marvel Universe a udělali z něj takového „podmořského Thora“. Má nadlidskou sílu i odolnost, ve vodě je takřka neporazitelný. Na souši jeho síly postupně slábnou, ale i tak se dokáže utkat s Thorem či Hulkem. Dokáže také využívat schopnosti mořských tvorů, v jeho žilách koluje magická krev a byl vůbec prvním komiksovým superhrdinou, který létal.

Namor the Sub-Mariner není jedinou známou postavou z komiksů, která se má v Black Pantherovi 2 objevit. Ukázat se má také jeho sestřenice Namora a Attuma, vůdce podvodního nomádského kmene, jenž byl vykázaný z Atlantidy a na oplátku se ji snaží dobýt. Zatím to vypadá, že do rolí všech obyvatel podvodního světa budou obsazení herci mayského původu (nebo obecně potomci domorodého obyvatelstva Střední Ameriky). Není úplně zřejmé, zda chce Marvel obyvatele Atlantidy pouze odlišit, anebo má v plánu provázat Atlantidu s mayskou civilizací.

Marvel už v minulosti k Atlantidě několikrát odkazoval. V Iron Manovi 2 se zdánlivě objevila lokace Atlantidy, v Avengers: Endgame se potom Natasha s Okoye baví o tom, že v Atlantiku došlo k podvodnímu zemětřesení. Fanoušci v té době spekulovali o tom, zda nejde o narážku na Atlantidu a scenáristé Endgame při komunikaci s fanoušky krypticky vzkázali, že z „některých semínek něco vyroste“.

Jako vždy u podobných zpráv platí, že insideři mohou mít zastaralé nebo vyloženě chybné informace. Dokud nepřijde oficiální potvrzení od Marvelu nebo alespoň od velkých hollywoodských zpravodajů (Deadline, Variety…), měli bychom aktuální informace brát s rezervou. Natáčení filmu má začít v horizontu týdnů, tudíž bychom už poměrně brzy měli mít jasno o tom, jak to nakonec bude.

Foto: Marvel

Zdroje: The Illuminerdi, Lizzie Hill

Galerie: 2

Black Panther 2: Protivníkem má být Namor a podle všeho už byl obsazený | Fandíme filmu Black Panther 2: Protivníkem má být Namor a podle všeho už byl obsazený | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu