Loki: První ohlasy na příští Marvel sérii

Loki: První ohlasy na příští Marvel sérii | Fandíme filmu
Marvel
Kritici chválí ústřední dvojku Tom Hiddleston – Owen Wilson, ale nezamotává se série až příliš do sci-fi pseudopravidel?

Už ve středu uvede Marvel první epizodu své další minisérie nazvané jednoduše Loki, po jejím ústředním protagonistovi. Brzy si tedy uděláme vlastní obrázek o tom, jak emancipace Thorova bratra dopadla. Zatím máme k dispozici alespoň první ohlasy zámořských filmových novinářů, kterým Marvel pustil úvodní dvě epizody.

Jak už to tak bývá, v rámci prvních ohlasů na sociálních sítích se jen obtížně hledají negativa. Těch několik málo novinářů, kteří se do nich pustili, hovoří o tom, že první epizoda musí divákům vysvětlit opravdu hodně věcí o fungování světa, v němž se Loki ocitl. A pro někoho takové množství expozice prostě může působit kostrbatě, jako poněkud křečovitý start do celé série. A vypadá to, že pokud někomu doposud vadilo, jakým způsobem Marvel nakládá s pravidly pro cestování v čase a paralelní reality, tak Loki je v tomhle směru jen a jen horší (v tom smyslu, že ze svojí podstaty se pseudovědeckým vysvětlením a pravidlům musí ještě víc věnovat).

Jinak se to hemží samou chválou. Tu sklízí série za zpracování, zábavnost, ambice nebo herecké výkony Toma Hiddlestona a Owena Wilsona v ústředních rolích. Série je popisovaná jako dobrodružná komedie s nádechem sci-fi a detektivky. V úvodních epizodách se podle všeho mísí vlivy filmů a seriálů jako jsou Brazil, Rick a Morty, Mindhunter nebo Muži v černém. Čeká nás tedy zřejmě vyšetřovatelský příběh plný ujetých nápadů, byrokracie, ikonické architektury, zkoumání osobní identity, konfrontace vlastních nedostatků a specifický humor. To vše v rámci skryté organizace, jež se nám všem ukrývá rovnou pod nosem.

Úvodní dvě epizody nejsou moc akční, ale prý to nevadí. Také se můžeme těšit na další rozšiřování světa Marvelu a odkazování na již známé události a koncepty. A Wunmi Mosaku ve vedlejší roli je prý také skvělá.

Minisérie začíná poté, co Loki během událostí Avengers: Endgame ukradl (už podruhé) Tesseract a uprchl. Zadrží jej Time Variance Authority, byrokratická organizace, jež existuje mimo čas a prostor. Loki se organizaci musí zpovídat ze svých zločinů proti posvátné linii času. Loki má na výběr: Buď se nechá vymazat z reality, anebo pomůže s polapením ještě větší hrozby. Režíruje Kate Herron, vrchním scenáristou je Michael Waldron. V hlavních rolích Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku a Richard E. Grant. Premiéra proběhne 9. června 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: Slashfilm, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest