Petrov's Flu: Onemocnění chřipkou vzbudí v rodině skryté pudy

Petrov's Flu: Onemocnění chřipkou vzbudí v rodině skryté pudy | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
V novém snímku oceňovného Kirilla Serebrennikova se mísí realita s fantazií. Pusťte si trailer.

Kirill Serebrennikov je uznávaný ruský režisér, který má za sebou ceněné snímky Léto či (M)učedník. V posledních letech byl souzený za údajnou zpronevěru, což sám režisér označuje za vykonstruovaný proces, stejně jako některé organizace pro boj za lidská práva, jež soudní řízení vnímají jako politicky motivované. Během dvouletého domácího vězení Serebrennikov napsal scénář pro Petrov's Flu, svůj nejnovější snímek, jenž bude letos uvedeno v hlavní soutěži v rámci festivalu v Cannes.

Film vychází z románu Alexeje Salnikova, jenž u nás byl vydaný pod názvem U Petrovových řádí chřipka. Děj je zasazený do Jekatěrinburgu, do postsovětského období. Sledujeme jeden den v životě zdánlivě obyčejné rodině Petrovových, která své skutečné touhy skrývá pod nánosem každodenní rutiny. Podle některých synopsí je hlava rodiny automechanik, podle jiných komiksový autor. Co je však podstatné, Petrov onemocní chřipkou, vydává se na dlouho procházku se svým kamarádem Igorem a při tom se v horečnatém poblouznění zmítá vědomím mezi realitou a a paralelním světem fantazie. V jeho manželce knihovnici se mezitím probudí vražedné sklony.

V hlavních rolích vystupují Semjon Serzin (Léto, Lidé na okraji) a Čulpan Chamatova (Bílá vrána, Pod elektrickými mračny). Snímek bude uvedený začátkem července na festivalu v Cannes. Tady je synopse knižní předlohy:

Petrov starší je chytrý, všemu tak trochu rozumí, jen se svým fádním životem automechanika není schopen nic provést. A tak hodně pije, vede řeči s kumpány a spolu se svou ženou a synem se mátoží neutěšenou realitou ruského zapadákova, jehož podobu navíc rozostřuje horečnatý opar chřipky, kterou se rodina Petrovových nakazila. A právě tahle nemoc v nich probudí pudy potlačované ubíjející realitou a spustí řetězec bizarních událostí. Životem utahaná knihovnice Petrovová se zmítá na prahu schizofrenie a postupně se odkrývá její temná minulost. Jejich syn pak už jen připomíná, jak se morální ochablost přenáší z generace na generaci, obzvlášť když rodiče o dítě jeví přibližně tolik zájmu jako o pokojovou rostlinu.

Foto: Sony

Zdroje: Mubi, The Calvert Journal, The Film Stage, The Hollywood Reporter, Cineeuropa

Galerie: 2

Petrov's Flu: Onemocnění chřipkou vzbudí v rodině skryté pudy | Fandíme filmu Petrov's Flu: Onemocnění chřipkou vzbudí v rodině skryté pudy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu