Venom 2: Carnage přichází – Film není spojený se Spider-Manem

Venom 2: Carnage přichází – Film není spojený se Spider-Manem | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Andy Serkis se rozpovídal o novém záporákovi a dalších podrobnostech chystaného snímku.

Tento týden jsme se dočkali prvního traileru pro komiksovku Venom 2: Carnage přichází. Už z něj samotného jsme si mohli o snímku udělat daleko bližší obrázek, ale následně jsme se dozvěděli ještě víc, když trailer pro americký server IGN podrobně rozebral režisér Andy Serkis.

Dvojka se odehrává asi rok a půl po událostech prvního filmu. Eddie Brock a symbiotický organismus Venom (oba ztvárnění Tomem Hardym) se od té doby stále snaží přijít na to, jak spolu vycházet. Eddie by si rád dal život opět do pořádku a znovu nastartoval svou novinářskou kariéru. Venoma ale zajímá jen pronásledování zlořádů, protože se snaží neustále ukojit svůj nenasytný hlad. Žít s Venomem je jako žít s maniakálním miminem a Eddie se vůbec nemůže soustředit. Venom je v pasti. Bez svolení nemůže opustit Eddieho tělo a Eddie se snaží Venoma ukazovat co nejméně, protože se bojí, že pokud by si jej někdo všiml, tak je zavřou někam do laboratoře a budou je zkoumat.

Ačkoliv má Eddie dost potíží sám se sebou a s Venomem, dostaneme samozřejmě nového záporáka. Tím je Cletus Kasady (Woody Harrelson). Podle Serkise to Cletuse k Eddiemu táhne. Cítí v něm spřízněnou duši. Oba měli složité dospívání a nelehký vztah s rodiči. Oba jsou to samotáři. Odsouzený vrah Kasady dosud odmítal s kýmkoliv mluvit, ale je ochotný mluvit s Eddiem. Policie je pro, protože chce zjistit, kde Kasady zakopal těla svých obětí. A Eddie doufá, že díky hovorům s vrahem získá zpátky svou kariéru.

V traileru vidíme, že je Cletus ostříhaný, zatímco v závěru prvního filmu, kde jsme jej potkali poprvé, měl delší vlasy. To má podle Serkise jasně ilustrovat, že mezitím utekl nějaký čas. Mezi oběma muži se stihl utvořit jakýsi vztah. Nebo to Eddie alespoň předstírá, aby se dozvěděl co nejvíc. Zároveň se ale nevyhnutelně blíží střetnutí obou mužů.

Zatím nevíme přesně jak, ale Kasady získá symbionta, který se s ním spojí v momentě, kdy má být popraven. Následně bude Venomovi více než vyrovnaným soupeřem, ačkoliv jsou oba jiní. Symbiont vždy odráží osobnost svého hostitele. Carnage, který spojením hostitele se symbiontem vzniká, je temný, hravý, bystrý, zvláštní a se smyslem pro humor. Zatímco Venom je přímočarý, tak trochu jako beranidlo, Carnage je úskočný a manipulativní. Dokáže soupeřovu energii využít proti němu, je nepředvídatelný a neustále v pohybu. Bojovat s ním je jako bojovat s chobotnicí.

Carnage přitom nebude jediný nový symbiont, jenž bude ve filmu vystupovat. Ve snímku se objeví také Francis Barriston, alias Shriek (Naomie Harris). Podobně jako ústřední dva pánové neměla jednoduché dětství a hodně toho vytrpěla. Je v ní cosi zranitelného a hodně bolesti. Řadu let strávila v izolaci a teď je spojená se symbiontem a vrací se mezi lidi. V komiksech je mezi ní a Carnagem milostný vztah, ale zatím nevíme, zda něco takového bude platit i ve filmu.

Z prvního snímku se vrací Anne Weying (Michelle Williams), Eddieho bývalá přítelkyně. Tu vždycky bude k Brockovi něco přitahovat, zároveň ale hledá v životě stabilitu, kterou jí její bývalý nedokáže se svojí potížistickou náturou nabídnout.

Pokud jde o případné propojení s dalšími filmy, to zatím není na stole. Venom je v komiksech nedílně spjatý se Spider-Manem a tak nám byl představený i ve filmu Spider-Man 3 z roku 2007. První Venom byl nicméně zdánlivě zcela samostatný, jakkoliv tvůrci i zákulisní drby neustále mlžily a každou chvíli se tak mohlo zdát, že Venom nějakým způsobem bude napojený na nového marvelovského Spider-Mana (Tom Holland). Očekávaný snímek Morbius, který vznikl ve stejné líhni jako Venom, dokonce v traileru ukázal, že na Spider-Mana navázaný je. Fanoušci důkladného propojování tak mohli doufat, že Venom 2: Carnage přichází v traileru nabídne také nějakou spojnici.

To se však nestalo. A režisér Serkis k tomu dodává, že filmaři k Venomovi přistupují tak, že je ve svém vlastním světě. Existují určitá pomrknutí pro fanoušky (v traileru jsme viděli noviny Daily Bugle, které Spider-Man proslavil), ale jinak prý Venom o existenci jakýchkoliv dalších marvelovských postav a událostí neví. Nebo přinejmenším prozatím. Jak to bude do budoucna, to se podle Andyho uvidí. Jak si takové vyjádření vykládat? Kdo ví. Možná je Venom ve svém samostatném světě, ale může být s jinými marvelovkami propojený skrz interdimenzionální cestování, ke kterému by v chystaném Spider-Manovi: No Way Home mělo dojít...

Venoma 2 režíruje Andy Serkis, v hlavní roli se vrací Tom Hardy. Dále hrají Michelle Williams, Woody Harrelson a Naomie Harris. Datum premiéry je stanovené na 16. 9. 2021.

Foto: Sony

Zdroje: IGN I, II

Galerie: 2

Venom 2: Carnage přichází – Film není spojený se Spider-Manem | Fandíme filmu Venom 2: Carnage přichází – Film není spojený se Spider-Manem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest