Box Office: Bojovníci Mortal Kombatu 2. kolo v pokladnách prohráli

Box Office: Bojovníci Mortal Kombatu 2. kolo v pokladnách prohráli | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Filmový průmysl bez zajímavých nových premiér jede na půl plynu. V chudé nabídce dokázal uspět i roky starý Scott Pilgrim.

Minulý víkend spolu svedly obří boj, ale moc dalších sil jim na pokračující zápolení nezbylo. Jak Mortal Kombat, tak Demon Slayer utrpěly ve druhém víkendu tvrdé sešupy vyšší než 70 % diváků. Vítězně nakonec vychází Demon Slayer The Movie, japonský export, který s propadem 71 % utržil 6,4 milionů dolarů a má po deseti dnech promítání 34 milionů z Ameriky a je sedmým nejúspěšnějším zahraničním filmem v USA. Po Amélii (33 milionů dolarů) by měl zdolat Faunův labyrint (37,6 milionů dolarů). Globálně film nastřádal od října minulého roku 473 milionů dolarů.

Mortal Kombat s úbytkem 73 % diváctva sbírá ve druhém víkendu 6,2 milionu, což je čtvrtý největší propad videoherního filmu. Žádné překvapení v tomhle žánru, ale smutné hlavně v porovnání s dalšími letošními premiérami od Warneru, které takhle brutálně zájem neztrácely. Godzilla vs. Kong, Tom vs. Jerry, koukáme hlavně na vás. V Americe jsme s Mortal Kombatem na 34 milionech a globálně na 67 mega. Jak jsou na tom vlastně monstra od vedle? Godzilla vs. Kong dokázali v pátém víkendu překonat 90 mega v Americe díky čerstvým 2,7 milionu. Všichni netrpělivě vyhlíží stovku ve Spojených státech, která tu naposledy byla s Ježkem Sonicem. Celosvětově se vyhlíží meta 430 milionů, kterou Hollywood naposledy pokořil s Mizery navždy. Godzillu s Kongem od této hranice dělí 15 mega. 

Open Roads
Duchařina Separation

Tento víkend dorazilo i několik méně úspěšných novinek, z nichž nejvíc utržil horor Separation s 1,8 milionu dolarů. Distributor Open Roads cílil hlavně na starší cílovku s reklamami před wrestlingovými a basketbalovými zápasy. Jinak se asi nevyplatilo do téhle frašky moc investovat, protože kritici se shodnou, že film je opravdu špatný a plný klasických duchařských klišé. Spravit chuť si tak diváci mohli alespoň u znovunasazeného Scotta Pilgrima od Universalu, který ze 152 kin zvládl 720 000 dolarů a připsal si je tak k dosavadním 31 milionům. Tyhle re-releasy docela šikovně kradou rekordy v době pandemie, když dávají filmům nejlepší tržby v přepočtu na jedno kino. 

V celkovém součtu spadly americké tržby tento víkend opět k hranici 20 milionů dolarů, které se dlouhodobě drží, pokud se neobjeví nějaká výrazná premiéra. Znovu se potvrzuje, že dokud nebudou týden co týden k vidění lákavé novinky, diváci se do kin nijak zvlášť nepohrnou.

Zdroje: Forbes, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Bojovníci Mortal Kombatu 2. kolo v pokladnách prohráli | Fandíme filmu Box Office: Bojovníci Mortal Kombatu 2. kolo v pokladnách prohráli | Fandíme filmu Box Office: Bojovníci Mortal Kombatu 2. kolo v pokladnách prohráli | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu