Chystá se Captain America 4

Chystá se Captain America 4 | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Marvel si zvolil scenáristy, kteří napíší čtvrtý film s Captainem Americou.

Článek obsahuje spoilery pro minisérii The Falcon and The Winter Soldier Soldier!

Zpravodaj The Hollywood Reporter informuje, že Marvel vyvíjí čtvrtý film série Captain America. Scénář filmu píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Spellman byl hlavním scenáristou minisérie The Falcon and The Winter Soldier, Musson jeden z dalších členů scenáristického týmu. Podle nepotvrzených informací serveru Deadline by se měl snímek zaměřit na nového Captaina Ameriku, Sama Wilsona, jehož představuje Anthony Mackie. Již před časem bylo odhaleno, že by se k roli Stevena Rogerse, předchozího Captaina Ameriky, měl znovu vrátit Chris Evans. Pokud k návratu nakonec skutečně dojde, pak by to podle Deadline mělo být v nějakém jiném filmu, než je Captain America 4.

Dává smysl, aby Captain America 4 pojednával o Samu Wilsonovi. Ten se na konci minisérie The Falcon and The Winter Soldier stal novým Captainem Amerikou. Minisérie pojednávala o Samově vnitřním zápase, kdy se zdráhal nosit symbol země, která se nikdy zcela nevypořádala s rasovou otázkou. Štít, jenž mu Steve předal v závěru Avengers: Endgame, tak nejprve odmítl. Spojené státy určili nového Captaina Ameriku, Johna Walkera. Ten nicméně záhy ukázal, že úlohy symbolického hrdiny není hoden. Sam se po sledu událostí minisérie nakonec dopracoval k tomu, že se dalším Captainem Americou stát rozhodl. Štít mu předal Bucky Barnes poté, co společně zpacifikovali Walkera. Doplnil jej o nový oblek s křídly, jenž vyrobila Wakanda. Veřejnost a politici Sama jako Captaina přijali, když pomohl zachránit unesené diplomaty, dopadl únosce a pronesl plamennou řeč o tom, že pokud si nebudeme naslouchat, budou podobné teroristické skupiny vznikat dál.

The Falcon and The Winter Soldier končí s vědomím, že Sam je novým Captainem Amerikou ne proto, že si to přál Steve Rogers, ale proto, že to chtěl on sám. Sam v sobě nemá sérum supervojáka, na druhou stranu má křídla, tryskový pohon a drony. Na rozdíl od Stevena se nepotýká s tím, že byl násilně vytržen od všeho, co zná, zato se musí popasovat s tím, že bude symbolickým americkým hrdinou jakožto afroameričan, čehož se sám vždycky obával. Dosavadní příběhy Captaina Ameriky vždy měly špionážní, válečný a politický nádech a lze předpokládat, že se v podobném duchu ponese i nový snímek se Samem.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Chystá se Captain America 4 | Fandíme filmu Chystá se Captain America 4 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu