Mortal Kombat je začátek trilogie, pusťte si prvních sedm minut

Mortal Kombat je začátek trilogie, pusťte si prvních sedm minut | Fandíme filmu
Warner Bros.
Scenárista má v hlavě krom pokračování i nejrůznější spin-offy a hovoří o novém hrdinovi, který není součástí videoher.

Na distribuční frontě se stále nic nezměnilo. Zatímco v zámoří už pozítří dorazí Mortal Kombat na HBO Max, v Česku se počítá pouze s uvedením filmu do kin. S ohlášením termínu se zřejmě čeká na to, až půjde jasně říct, kdy půjde kina otevřít. Na Slovensku je v tuto chvíli premiéra hlášená na 29. 4., ale kina jsou zavřená, takže tenhle termín nepůsobí moc pravděpodobně.

Zatím se zájemci na snímek mohou navnadit alespoň nově zveřejněnou upoutávkou, jež nabízí rovnou kompletních sedm minut z úvodu filmu V nich sledujeme výjev z feudálního Japonska, kde rodinu Hanza Hasahima (Hiroyuki Sanada) napadne Bi-Han se svými nohsledy. Tady můžeme vidět, jak dlouho do minulosti se táhne spor mezi dvěma odvěkými nepřáteli, kteří jsou ve světě Mortal Kombatu známí jako Scorpion a Sub-Zero. Předvedené souboje mají šťávu, takže by si příznivci porcování lidských těl mohli ve finálním snímku přijít na své.

Pokud si na své přijdou a o snímek bude zájem, mohli by se fanoušci těšit hned na celou trilogii. Minimálně scenárista Greg Russo v rozhovoru pro CBR.com uvádí, že tak scénář zamýšlel:

„Když jsem psal Mortal Kombat, koncipoval jsem jej jako trilogii. Kolegům jsem ani neřekl, že film píšu jako trilogii, jen jako scenárista se prostě nikdy nechcete zahnat do rohu nebo bránit svému příběhu v tom, aby šel tam, kam jej to táhne. Když jsem psal první film, vždycky jsem vzadu v hlavě měl osu pro další dva, takže jsem stále věděl, kam se věci můžou vyvinout. Hrozně rád bych se vrátil a blíž [svět Mortal Kombatu] prozkoumal. Je bohatý na mytologii, kterou jsme neměli čas blíže rozebírat, protože pro první film je tak akorát, aby měl dvě hodiny. Ale je co objevovat. Jsou tu šaolinští mniši, zvláštní jednotky a všechny možné spin-offy, co si jen dovedete představit.“

Na úvahy o spin-offech je možná přeci jen brzy, ale třeba se fanoušci dočkají alespoň nějakého toho pokračování. V něm mají tvůrci celkem jasno, že by rádi představili Johnnyho Cage, pro něhož v prvním snímku nebyl dostatečný prostor. Ten si pro sebe mimo jiných uzurpuje také Cole Young (Lewis Tan), postava vytvořená speciálně pro film. V rozhovoru pro Inverse Russo vysvětluje, že když byl k projektu přizvaný, tak už bylo od studia Warner pevně dané, že ve filmu musí vystupovat nová postava, která bude branou do světa Mortal Kombatu pro diváky, kteří vůbec neznají videohry nebo starší filmy. Greg říká, že alespoň postavu napsal tak, aby byla napojená na mytologii (fanoušci spekulují o tom, že Cole je dědicem Hanza Hasahimy). A scenárista se také dušuje, že nová postava není nějaký hlavní hrdina, který by si kradl všechen čas pro sebe. Všechny ústřední postavy, tedy vesměs ty již známé z videoher, by měly mít rovnocenný prostor.

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Snímek bude na HBO Max (v zahraničí) uvedený 23. 4. Slovenská premiéra je aktuálně stanovená na 29. 4., česká s oznámením termínu vyčkává.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Inverse, CBR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest