Starlight: Hrdinovi nové sci-fi nikdo nevěří, že zachránil svět

Starlight: Hrdinovi nové sci-fi nikdo nevěří, že zachránil svět | Fandíme filmu
Image Comics
Zobrazit další 2 obrázky
Joe Cornish chystá filmové zpracování komiksu Marka Millara, autora Wanted, Kick-Asse nebo Kingsmanů.

Znáte to. Akční sci-fi vrcholí. Hrdina nasadí svůj život, bojuje do roztrhání těla a v poslední vteřině zachrání celý svět. V některých případech je blížící se katastrofa dopředu všude vidět. Jindy se špatné věci začnou dít teprve v momentě, pokud by hrdina neuspěl (např. bomba vybuchne či nevybuchne). V takovém případě se vlastně ani nikdo nemusí dozvědět, že bez hrdiny by všichni byli mrtví.

A přesně tohle se stalo Duku McQueenovi, ústřednímu protagonistovi komiksu Starlight od Marka Millara. Duke před 35 lety zachránil vesmír, ale když se vrátil na Zemi, nikdo jeho vyprávění nevěřil. Teď je z něj stárnoucí táta od rodiny, ale když se z ničeho nic objeví jeho stará vesmírná loď, je povolaný ke hvězdám na jedno poslední dobrodružství. Příběh je popisovaný jako kombinace Flashe Gordona, Návratu temného rytíře, Nesmiřitelných a Buzze rakeťáka.

V roce 2014 komiks připravili výtvarník Goran Parlov a scenárista Mark Millar, jenž je zodpovědný za celou řadu známých příběhů, včetně Wanted, Kick-Asse, Kingsmanů nebo Old Man Logan. Filmovou adaptaci připravuje jako režisér a scenárista Joe Cornish. Jeho Útok na věžák se v jistých kruzích stal kultem, je spoluautorem scénáře Tintinových dobrodružství či Ant-Mana, přesto tomu osud chtěl, že nikdy nebyl extrémně plodným autorem. Určitě je tedy pozitivní, že od něj zase po delší době něco uvidíme. Látka má svůj potenciál, tak snad se jej podaří vyždímat.

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Starlight: Hrdinovi nové sci-fi nikdo nevěří, že zachránil svět | Fandíme filmu Starlight: Hrdinovi nové sci-fi nikdo nevěří, že zachránil svět | Fandíme filmu Starlight: Hrdinovi nové sci-fi nikdo nevěří, že zachránil svět | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu