Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků

Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Přitom stále existují elementy, které ve filmu chyběly. Tím největším je Green Lantern, jehož byl Snyder donucený vystřihnout.

Justice League Zacka Snydera si vysloužila od recenzentů nadprůměrné známky. Většinou i ty spokojenější recenze ale dodávaly, že film je neúměrně dlouhý. Zástupci studia Warner Bros. i sám Snyder v minulosti uvedli, že v této délce by snímek nebylo možné uvést do kin. Jak nakonec tenhle macek dopadl u běžných diváků?

Před časem společnost SambaTV přinesla údaje o tom, jaké sledovanosti se film dočkal na platformě HBO Max. SambaTV ale také změřila, kolik diváků film dokoukalo do konce. Ve Spojených státech to prvním týdnu bylo zhruba 800 tisíc diváků, tedy 36% všech, kteří si film pustili. Ano, jsou to čísla pouze za první týden a pouze z USA. Na druhuou stranu, 2,2 milionu sledujících domácností je více než reprezentativní vzorek a není proč se domnívat, že po prvním týdnu od premiéry nebo mezinárodně byl podíl těch, co film viděli celý, nějak výrazně jiný. Těžko soudit, zda by film dokoukalo větší procento lidí, kdyby byl kratší, anebo zda by většinu z nich přestal bavit tak nebo tak.

Snyder musel vystřihnout Green Lanterna

Ačkoliv byl film už tak nafouknutý, nakonec v něm stejně nebylo všechno, co v něm Zack Snyder mít chtěl. Velkou kapitolou v tomhle směru byl Green Lantern. Dávno před premiérou se objevovaly drby, že se ukáže a Snyder teď potvrdil, že s ním opravdu počítal. V rozhovorech pro Vanity Fair a Esquire Snyder vysvětlil, že Lanterna (konkrétně Jona Stewarta) chtěl mít v závěrečné scéně s Brucem Wayneem, jako vesmírnou osobu, která přinese Wayneovi varování a příslib spolupráce.

Studio ale Lanterna použít zakázalo, mělo s ním plány pro jiný projekt a chtělo jej představit jiným způsobem, ne jako cameo v Justice League. Snyder ale na vlastní pěst scénu stejně potají natočil a vložil ji do hrubého sestřihu, který odevzdal studiu. Studio ale stále trvalo na tom, že Lantern ve filmu nebude. Snyder tvrdí, že začal Warneru vyhrožovat, že pokud Lanterna vystřihnou, tak dá výpověď. Na svém si prý mimo jiného trval proto, že nechtěl z filmu vystřihnout černošského hrdinu. Zároveň prý ale fanoušky o film nechtěl připravit jen kvůli svému přesvědčení. Nakonec tedy prý svolil ke kompromisnímu řešení – úlohy závěrečného posla se chopil Martian Mahunter v podání Henryho Lennixe.

Pro The Hollywood Reporter Snyder uvedl, že jako Green Lantern se skutečně měl objevit Jon Stewart, s Halem Jordanem nepočítal. Údajně ale prý zvažoval nějaký alternativní způsob, jak zapojit (snad v budoucnu?) Ryana Reynoldse, jenž Hala Jordana hrál v neúspěšném filmu z roku 2011. Server Fandom Wire tvrdí, že Jona Stewart hrál Trevante Rhodes (Moonlight, Birdbox) a dole v galerii můžete vidět, jak vypadal výtvarný návrat postavy.

PS: Není zřejmé, jaký projekt s Green Lanternem tehdy před lety mělo studio Warner na mysli, aktuálně nicméně vzniká minisérie Green Lantern Corps. pro HBO Max.

Foto: Warner

Zdroje: FandomWire, The Hollywood Reporter, Esquire, Vanity Fair, Jojo Aguilar I, II, Slashfilm

Galerie: 6

Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu Justice League Zacka Snydera: Čtyřhodinový film dokoukala jen třetina diváků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest