Monkey Master: Akční legenda John Woo zfilmuje komiks Stana Lee

Monkey Master: Akční legenda John Woo zfilmuje komiks Stana Lee | Fandíme filmu
Graphic India
Stan Lee, tvůrce Avengers, Spider-Mana či X-Menů, vymyslel také mytologického hrdinu, jehož už nestihl vydat.

Legendárního Johna Woo není třeba dlouze představovat. Na přelomu 80. a 90. let natočil v Hongkongu filmy, které pomáhaly redefinovat akční žánr, jako například Lepší zítřek, Killer nebo Hard Boiled. Po přestěhování do Hollywoodu připravil například Mission: Impossible 2 nebo Tváří v tvář. V novém tisíciletí se vrátil do Číny, kde točil vesměs historické eposy. Řada z nich je dobře hodnocená, ale žádný už nedosáhl velkého mezinárodního věhlasu. To by mohla změnit chystaná novinka.

Woo jako producent připravuje v Číně superhrdinský film Monkey Master a zvažuje, že by snímek i sám zrežíroval. Postavu vymysleli v roce 2016 Stan Lee a jeho spolupracovník Sharad Devarajan, s nímž už předtím připravil indického superhrdinu Chakra: The Invincible. Komiks Monkey Master se za Stanova života nedočkal svého vydání.

Komiks je variací na čínskou legendu o Opičím králi. Opičí král je jednou z ústředních postav Putování na západ (někdy Opičí král – Vyprávění o putování na západ), klasického čínského románu ze 16. století. Román pojednává o putování čínského mnicha pro posvátné svitky do Indie. Vychází z lidové slovesnosti a pyšní se rozsáhlou mytologií. Prakticky každý rok vzniká v Číně film, který se alespoň nějakým aspektem nebo dílčím mytologickým prvkem Putování na západ inspiruje.

John Woo uvádí, že sám vždycky chtěl o Opičím králi točit film, ale nedařilo se mu k látce objevit nějaký svěží přístup. Ten nakonec našel v komiksu Stana Lee a Sharada Devarajana, kde jej zaujala kombinace mytologie, dobrodružství, akce a skvělých postav. Sám Lee v roce 2016 o komiksu řekl, že byl vždy fascinován čínskou a indickou kulturou, které se hodně opírají o tradice, filosofii a morálku. Monkey Mastera Lee považoval v rámci svojí tvorby za jedinečnou postavu, pro její propojení mýtu s moderním superhrdinským příběhem.

Film bude pojednáváat o Li Yongovi, archeologovi z New Yorku, který objeví prastaré proroctví o Opičím králi. To jej zavede do Indie, kde objeví skrytou sílu, jež jej promění v moderního suhrdinu Monkey Mastera, vládnoucího bojovým uměním a oplývajícího nadlidskými silami.

Foto: Graphic India

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu