Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum

Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Ve filmu se měla objevit ještě jedna postava.

Koncem března vtrhli na streamovací platformu HBO Max Godzilla vs. Kong. Tento měsíc se diváci zase mohou těšit na nový Mortal Kombat. Napjatě vyhlížený turnaj, kde se bude bojovat na život a na smrt, měl započít 16. 4., ale před pár dny byla premiéra odložena na 23. 4.. Ke změně premiéry došlo i v českých kinech (22. 4.) a na Slovensku (15. 4.), ale popravdě lze jen stěží věřit tomu, že tou dobou budou naše kina už otevřená (a HBO Max u nás stále nefunguje). Čekání se tak o něco prodlouží, ale snad to přežijeme. Na rozdíl od postav ve filmu. Ten chce věrně ctít kořeny drsné videoherní předlohy, takže úmrtí a zobrazování násilí bude na denním pořádku.

Upoutávky nešetřily krví a utrženými končetinami, ale to jenom malinká ukázka toho, co na fanoušky a diváky ve filmu čeká. Podle režiséra Simona McQuoida v Mortal Kombat chtěli krev, gore a fatality (brutální doražení poraženého zápasníka) dostat až na samou hranu toho, co jim dovolí přístupnost "R" (= filmy do 18 let v USA přístupné pouze s doprovodem dospělého. Pak už následuje pouze přístupnost NC-17, kdy mladí na film nemohou už ani s doprovodem a Hollywood takové filmy zásadně netočí). Ačkoliv se tvůrci snažili balancovat na hraně sebevíc, producent Todd Garner upozorňuje, že některé fatality v očích hardcore fanoušků videoherní série můžou působit jako slabý čajíček. I tak bych se ale nebál - stejně prý půjde o pěkné lahůdky.

Mortal Kombat uvede na scénu celou plejádu známých i méně známých bojovníků. V jednu chvíli se mezi nimi měl mihnout i Rain (v galerii), který se hráčům představil v Mortal Kombat 3. Jedná se o fialového ninju, jenž je napůl bohem a dokáže na protivníka seslat proudy vody a blesky. Režisér scénu s Rainem nakonec vyškrtl, jelikož by prý byla moc drahá a neposunovala děj kupředu. Tak třeba se pro něj najde prostor v případném pokračování.

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Datum premiéry je v tuto chvíli v Česku stanoveno na 22. 4., na Slovensku na 15. 4. Termíny platí, pokud to pandemická situace v kinech dovolí.

Zdroje: Games Radar, CBM, Screen Rant

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu Mortal Kombat ždímá limity divácké přístupnosti na maximum | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu