Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů

Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu
Rebellion
Zobrazit dalších 8 obrázků
Adaptace populární videohry nabídne boj o záchranu Winstona Churchilla ve stylu Sherlocka Holmese a Jasona Bournea.

Závěrem minulého týdne jsme tady měli novinku o tom, že se chystá zfilmování videoherního hitu Ghost of Tsushima. Nový týden otevíráme zprávou, že se dočká filmové adaptace také videohra Sniper Elite. Jedná se o čtyřdílnou sérii, jejíž první díl vyšel v roce 2005 a postupem let se rozvětvila na několik spin-offů. Díly hlavní ságy jsou zasazeny do období 2. světové války, kde se hráč ujal role Karla Fairburnea, odstřelovače s německými kořeny, jenž efektivně likvidoval nepřátele na straně spojenců. Hodí se dodat, že zabití bylo i efektní, neboť při správném výstřelu z pušky byl hráč odměněn zpomaleným záběrem toho, jak si kulka nevyhnutelně razí cestu k cíli a díky rentgenovému vidění přesně věděl, kam se trefil.

Celovečerák natočí Brad Peyton, jenž má na kontě kupříkladu dobrodružný snímek Cesta na tajuplný ostrov 2 nebo katastrofický velkofilm San Andreas. Adaptace videohry pro režiséra nebude premiérou - už si to vyzkoušel u titulu Rampage: Ničitelé z roku 2018, který však nesklízel zrovna dvakrát příznivá hodnocení. Dobrým znamením by mohlo být, že Peyton sniperskou předlohu zná, tak uvidíme, co se mu ve výsledku zrodí pod rukama. Kromě režie si Peyton vzal na starost i scénář, na němž se podílí ještě nováček Gary Graham

Rebellion
Videohra Sniper Elite

Filmový příběh Sniper Elite nás zavede společně s Fairburnem do Londýna bombardovaného německým letectvem Luftwaffe, kde na hrdinu bude čekat rozhodnutí o osudu války a vypořádání se s jeho nejhlubším tajemstvím. Film má být jakousi kombinací Sherlocka Holmese a Agenta bez minulosti. Sniper Elite odhalí skrytý příběh hlavního protagonisty a nebude v něm chybět chytrá stylová akce se silnými postavami. Důraz na prokreslení postav má být velmi zásadní, jak tvrdí producent Jean-Julien Baronnet, jenž kdysi působil jako generální ředitel Motion Ubisoft Pictures, kde vznikl filmový Assassin’s Creed. V ulicích poničeného Londýna se mezi dvojicí nepřátelských odstřelovačů rozpoutá hra na kočku a na myš, přičemž jedním z aspektů bude osobní vztah mezi nimi a tajný důvod, který jim brání navzájem se zastřelit.

Podle Baronneta se Sniper Elite bude lišit od tradičních filmů s odstřelovači, které byly temné a zahloubané. Peyton s Grahamem prý do scénáře vnesli lehkost a oba dva snipeři v něm nebudou vyobrazeni jako chladnokrevní zabijáci, ale budou velmi lidští. Hlavní hrdina bude mít co dělat, aby se pokusil zabránit atentátu na britského premiéra Winstona Churchilla, jemuž bude dělat asistentku silná ženská hrdinka a dokonce i samotné hlavní město Británie má být v příběhu další „postavou“.

Foto: Rebellion

Zdroj: Variety

Galerie: 9

Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu Sniper Elite: V rozbombardovaném Londýně se rozjede souboj odstřelovačů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest