Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga

Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga | Fandíme filmu
Orion Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Producenti někdy mívají podivné nápady, nicméně Cameron měl svoji hlavu.

K akčnímu sci-fi Terminátor z roku 1984 se váže celá řada historek. Biják Jamese Camerona s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli platí za kultovní pecku, která potvrdila, že oba zmínění pánové mají před sebou hvězdnou budoucnost. Asi všichni víte, že ve filmu je z roku 2029 vyslán do Los Angeles roku 1984 zabijácký stroj podobný člověku. Má za úkol zabít Sarah Connor dřív, než přivede na svět syna, jenž se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti však do současnosti (minulosti) také vyslali svého muže, který se měl pokusit Sarah zachránit. Schwarzenegger si v tomto případě střihnul záporáka, když dokonale ztělesnil nekompromisního zabijáka. Naopak klaďase z neradostné budoucnosti jménem Kyle Reese ztvárnil Michael Biehn a nutno podotknout, že čelit Schwarzeneggerově hrubé síle byl takřka nadlidský úkol.

Nerovný souboj člověk versus futuristický stroj na vraždění nakonec vyzněl pozitivně pro lidstvo, leč Reese musel přinést oběť nejvyšší. Produkční společnost Orion Pictures údajně Cameronovi do scénáře zas až tolik nekecala, ale dva návrhy vznesla. První připomínku legendární režisér odkýval, když posílil romantickou linku mezi Sarah a Kylem. Druhý nápad ovšem smetl ze stolu. Producenti totiž požadovali, aby ruku v ruce s Kylem cestoval na záchrannou misi do minulosti i psí kyborg. Prý mělo psisko zajistit, že Terminátor bude více "family friendly". Jakmile totiž máte ve filmu psa, rodinný rating se ihned zvýší. Naštěstí si Cameron trval na svém a ideu odmítl.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Orion Pictures

Galerie: 4

Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga | Fandíme filmu Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga | Fandíme filmu Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga | Fandíme filmu Terminátor: Kyle Reese měl málem za parťáka psího kyborga | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest