Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru

Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 20 obrázků
Rivalita mezi Scorpionem a Sub-Zerem má být jednou z klíčových částí filmu. A co dalšího režisér Simon McQuoid prozradil?

Před pár dny dorazil první trailer na Mortal Kombat, kde mezi sebou na filmovém plátně po dlouhé době zase změří síly bojovníci z populární videoherní série a fanoušci doufají, že nový film po těch letech čekání bude stát za to. A mohl by. Dobrým znamením je, že první dojmy ze zhlédnutí jsou až překvapivě pozitivní a díky tomu upoutávka možná alespoň trochu rozptýlila pochybnosti i u největších skeptiků.

Rebootu vdechnul život režisér Simon McQuoid, který v novém rozhovoru vysvětlil rozdíly mezi filmem a videohrou. Příkladem je hned první setkání Jaxe a Sub-Zera v traileru. Modrý ninja hrdinu brutálně zmrzačí, když mu zmrazí ruce a následně je utrhne. V Mortal Kombat 9 to byl Ermac, kdo Jaxe pomocí telekineze zbaví rukou, v animovaném filmu Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge Jaxovi utrhl ruce pro změnu Goro. Podle režiséra se filmaři snažili být věrní kánonu, ale na některých místech si dovolili mírnou odchylku, protože jim to přišlo správné.

Sub-Zero nemá ve filmu být žádným druhořadým záporákem, McQuoid jej líčí jako klíčového padoucha, který však slouží ústřednímu záporákovi Shang Tsungovi. Ve videoherní předloze se pod maskou Sub-Zera ukrývali dva různí lidé, dva bratři - Bi-Han a Kuai Liang. Každý z nich má jiné cíle a jiné morální založení. Ve filmu se pod maskou ukrývá původní Sub-Zero, tedy zkažený Bi-Han. Ve hrách se po Bi-Hanově smrti stal novým Sub-Zerem jeho mladší bratr Kuai Liang, který tíhne ke konání dobra. Bi-Han byl později oživený zlým čarodějem Quan Chim jako černý přízrak Noob Saibot.

Warner Bros.

Film vedle starých známých bojovníků představí úplně novou postavu, kterou je Cole Young, zápasník MMA, jenž má na prsou znamení ve tvaru draka. „Cítili jsme, že je v pořádku představit novou postavu, protože v Mortal Kombat se v průběhu let objevila řada nových postav,“ vysvětluje začlenění Colea do příběhu režisér. Internetem koluje teorie, že Cole je nějakým způsoben spřízněn s Hanzem Hasashim alias Scorpionem. V jednom záběru můžeme vidět, jak se Cole lekne, když v zrcadle na okamžik Scorpiona spatří. Kdo Cole doopravdy je, na to prý odpoví až samotný film.

Scorpiona hraje japonský herec Hiroyuki Sanada, jenž nikdy předtím Mortal Kombat nehrál, ale přiznal, že postavu a její historii zpětně studoval. Jelikož si herec poprvé střihl slavnou herní postavu, cítil prý velký tlak. „Protože je Hanzo postava japonského původu, snažil jsem se dělat autentické pohyby,“ uvedl Sanada. Dbání na autentičnost a odkaz postavy bylo pro filmaře jednou z dalších důležitých částí tvůrčího procesu.

Warner Bros.
Joe Taslim jako Bi-Han a Hiroyuki Sanada jako Hanzo

Režisér tvrdí, že film je z části o zrození Scorpiona. Hanza vlastně můžeme vnímat jako takovou tragickou postavu, která přišla o všechno. Jeho žena je zabita a stejný osud potkal i jeho. Po vzkříšení se z něj stává Scorpion, jehož pohání silná touha po pomstě. Muž od rodiny se tak stal strojem na zabíjení. Soupeření mezi Scorpionem a Sub-Zerem má patřit mezi klíčové součásti filmu. Když přišlo na schopnosti obou ninjů, chtěl McQuoid zdůraznit jejich elementární povahu a předvést bitvu ledu proti ohni. Jeho záměrem bylo, aby souboj působil velmi skutečně a živelně, nikoliv hloupě a poukázal na záběr, kde Sub-Zero cákanec krve proměnil v ledovou dýku.

Velká péče byla věnovaná i kostýmům, které měly být hodně detailní, zároveň šlo o to, aby plnily účel a nebyly na hercích jenom kusem oblečení. Jako příklad McQuoid uvádí Scorpionův kostým, jenž má na některých místech detailní oplátování a díky tomu z něj čiší jakási důstojnost a elegance, což podle režiséra k postavě patří.

Že se to brutalitou bude v Mortal Kombat jenom hemžit, o tam nás přesvědčil trailer. Ke slovu přijdou i fatality, přičemž v závěru upoutávky jednu provede Kano, když vyrve svému protivníkovi srdce z těla. „S fatalitami se počítalo od začátku. Studio nemělo žádný problém. Chtělo je, já je chtěl. Kano je smrtelný a někomu vytrhl srdce. Když už jsme tam fatality měli, tak musely mít nějaký dopad, jsou důležitým kořením pro rytmus akční scény,“ zakončil režisér.

V galerii najdete nový plakát a fotky z traileru.

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Datum premiéry je v tuto chvíli v Česku stanoveno na 15. 4., na Slovensku na 8. 4. Termíny platí, pokud to pandemická situace v kinech dovolí.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: EW, IGN

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 21

Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu Mortal Kombat: Režisér odhaluje tajemství našlapeného traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest