Vesmírné dobrodružství Toma Cruise musí vyřešit jeden zapeklitý problém

Vesmírné dobrodružství Toma Cruise musí vyřešit jeden zapeklitý problém | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Přijít se skvělou a odvážnou premisou je jedna věc, realizace však může narazit hned v zárodku.

Režisér Doug Liman (Agent bez minulosti, Barry Seal: Nebeský gauner) momentálně propaguje svoji dle prvních ohlasů nepříliš zdařilou pandemickou novinku Locked Down s Anne Hathaway a Chiwetelem Ejioforem v hlavních rolích, přičemž letos by nám měl naservírovat ještě dystopické sci-fi Chaos Walking, v němž budou o lepší zítřky usilovat Daisy Ridley a Tom Holland. Zdaleka nejzajímavějším projektem, který má Liman v plánu, je vedle uvažovaného pokračovaní akčního scífka Na hraně zítřka vesmírné dobrodružství Toma Cruise. Hollywoodská superstar jej připravuje spolu se společností SpaceX podnikatele Elona Muska a Národním úřadem pro letectví a vesmír (NASA), který bude hostit natáčení na Mezinárodní vesmírné stanici.

HBO Max
Anne Hathaway a Chiwetel Ejiofor ve snímku Locked Down (2021)

V rozhovoru pro server Collider Liman přiznal, že největším problémem preprodukce je pojištění a to ve všech myslitelných ohledem. Není také divu, nejenže výlet do vesmíru zní sám o sobě nebezpečně, ale taktéž žádné filmová produkce zatím podobné riziko nepodstupovala, tudíž neexistuje žádný precedent. "De facto od první chvíle, co jsme o filmu začali seriózně uvažovat, bylo ústředním tématem našich hovorů pojištění. Pakliže bychom nenašli způsob, jak se popasovat s věcmi kolem pojištění, snímek bychom vůbec dál neřešili." Liman dění přirovnal k situaci, jež nastala v případě heist komedie Locked Down, kde se partička zlodějů snaží během koronavirové pandemie ukrást v londýnském klenotnictví diamanty.

"Film prostě nenatočíte, jestliže nevyřešíte pojištění. A ve chvíli, kdy se bavíte o tom, že poletíte do vesmíru, či chcete točit uprostřed Londýna v srdci koronavirové pandemie, možnosti pojištění vám dají jasně najevo, zda spuštění produkčních prací je vůbec reálné," uvedl Liman. Rovněž dodal, že natáčení by se snad mělo pohnout kupředu během příštích dvou let. Zřejmě se dál pracuje na scénáři a v tuto chvíli by již nemělo jít pouze o nějaký bláznivý nápad, nýbrž o film se vším všudy, se kterým se reálně počítá (měly by tomu odpovídat přípravy).

Zdroj: Collider

Foto: Paramount Pictures (Mission: Impossible - Fallout)

Galerie: 2

Vesmírné dobrodružství Toma Cruise musí vyřešit jeden zapeklitý problém | Fandíme filmu Vesmírné dobrodružství Toma Cruise musí vyřešit jeden zapeklitý problém | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu