Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem

Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu
Nordisk Film Den.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Herecká squadra nechtěla nic riskovat a na kolotoč natáčení se připravila důkladným testováním "alkoholové zátěže".

Opěvované dánské drama/tragikomedie Chlast (Another Round / Druk) před pár týdny opanovalo 33. Evropské filmové ceny a lze očekávat, že režisér Thomas Vinterberg, scenárista Tobias Lindholm a hlavní herecká hvězda Mads Mikkelsen ještě nějaká ta filmová ocenění v blízké budoucnosti posbírají. Asi netřeba připomínat, že snímek vypráví o čtyřech životem unavených středoškolských učitelích, kteří se rozhodnou otestovat teorii o vlivu alkoholové intoxikace na lidskou mysl, vnímání světa a kreativitu. Vinterbergův počin patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co v minulém roce spatřilo světlo koronavirem zasaženého světa. Mikkelsen už měl s Vinterbergem své zkušenosti, neboť tihle dva sympaťáci spolu natočili a v roce 2012 uvedli do kin mrazivé drama Hon (Jagten). I proto patrně nikoho nepřekvapilo, že součástí preprodukce byl i tzv. "boot camp" alias intenzivní přípravné soustředění.

Nordisk Film Den.
Chlast (2020)

Mikkelsen si společně se zbytkem hereckého ansámblu totiž v praxi (a systematicky) vyzkoušel, co démon alkohol dovede. "Otestovali jsme několik úrovní alkoholové zátěže. Samozřejmě máme řadu osobních zkušeností, ale byli jsme zvědaví, jak se která míra zátěže odrazí na naší schopnosti mluvit a pohybovat se," uvedl v rozhovoru pro server Deadline rodák z Kodaně. Vintenberg k filmu poznamenal, že prvotní inspirací mu byly světové dějiny. "Přemítal jsem o tom, kolik fantastických úspěchů a klíčových událostí lidských dějin májí na svědomí lidé pod parou. To mě vskutku velmi oslovilo. Je zajímavé, jak na jedné straně dokáže alkohol lidi povznášet... a na druhé straně zabíjet a ničit celé rodiny."

Inu, nic se nemá dělat polovičatě, tudíž se není čemu divit, že tvůrci ruku v ruce s herci přistoupili zodpovědně k teoretické i praktické části přípravy. Dle výsledku se jim to vyplatilo.

Zdroj: Deadline

Foto: Nordisk Film Den.

Galerie: 12

Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu Chlast: Natáčení alkoholické tragikomedie předcházel herecký "trénink" s důkladným pitným režimem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu