10 nejgooglovanějších filmů a herců roku 2020

10 nejgooglovanějších filmů a herců roku 2020 | Fandíme filmu
Warner / Aerofilms
Žebříček vyhledávání filmových pojmů letos zcela jednoznačně ovlivnila pandemie. A ukazuje se, že diváci stále slyší na filmy v kinech.

Stejně jako každým rokem i letos Google odhalil, co uživatelé nejvíce vyhledávali. Vyhledávání ve filmových kategoriích nám napoví, o které filmy a hollywoodské osobnosti byl největší zájem. To pro nás může být silným vodítkem pro to, které filmové události v širší veřejnosti nejvíce rezonovaly.

  1. Parasite (Parazit)
  2. 1917
  3. Black Panther
  4. 365 dní
  5. Contagion (Nákaza)
  6. Tenet
  7. Enola Holmes
  8. Harley Quinn: Birds of Prey
  9. Mulan
  10. Jojo Rabbit (Králíček Jojo)

Hned u tří snímků žebříčku, Parazita, 1917 a Králíčka Jojo rozhodovala o diváckém zájmu téměř určitě jejich oscarová nominace a oscarové výhry v nejrůznějších kategoriích. To hezky vysvětluje, proč filmová studia investují do oscarových kampaní takové peníze – zlatá soška zkrátka povědomí o filmu zvedá. Black Panther na třetí příčce má také jasné opodstatnění, vyhledávání nepochybně souvisí se smrtí Chadwicka Bosemana, představitele hlavní role. Nákaza na páté příčce zase zjevně koresponduje s pandemií COVIDu. Zbytek žebříčku ukazuje, že promítání filmu v kinech má svoji váhu. Nebo jsou přinejmenším vynaloženy daleko větší reklamní prostředky na rozšíření povědomí o takovýchto snímcích. Tenet, Birds of Prey a Mulan byly letos jedny z mála velkofilmů, které byly uvedeny v kinech. Z čistě streamovacích titulů do žebříčku pronikla pouze netflixovská Enola Holmes. 365 dní je potom polský erotický thriller, který byl ve velkém vyhledávaný zřejmě pro svou pikantní tematiku.

Nejvyhledávanější herci:

  1. Tom Hanks
  2. Joaquin Phoenix
  3. Amitabh Bachchan
  4. Ricky Gervais
  5. Jada Pinkett Smith
  6. Justin Hartley
  7. Lea Michele
  8. Eleazar Gómez
  9. Ansel Elgort
  10. Mikhail Yefremov

Dále tu mám výčet světově nejvyhledávanějších herců. Tom Hanks je jasný. Nejen, že byl nominovaný na Oscara za Výjimečné přátele a hrál v řadě dalších filmů, ale především byl první velkou hereckou osobností, která se nakazila koronavirem a veřejně o tom hovořila. Kvůli COVIDu byl vyhledávaný také Ind Amitabh Bachchan. U Joaquina Phoenixe vyhledávání jednoznačně souvisí s rolí Jokera. Rickyho Gervaise vystřelil k vrcholu jeho ostrý projev na předávání Zlatých glóbů, Jadu Pinkett Smith její veřejné propírání osobního života a Justina Hartleyho romantické sblížení s herečkou Sofií Pernas. Lea Michele to schytala, když napovrch vyplulo její nevybíravé chování k hereckým kolegům z natáčení několik let starého seriálu Glee, Eleazar Gomez (herec z mexických telenovel) byl obviněný z domácího násilí a herec Ansel Elgort rovnou ze sexuálního napadení. Ruský herec Mikhail Yefremov šel do vězení za usmrcení člověka během řízení pod vlivem alkoholu. Jak tedy sami můžete vidět, širší veřejnost herci nejvíc zajímají, pokud jsou středobodem nějakého pikantního skandálu.

Chadwick Boseman sice nepronikl do žebříčku nejvyhledávanějších herců, avšak patří mu smutná třetí příčka žebříčku nejvyhledávanějších zesnulých. Na první příčce tohoto pořadníku je držitel Oscara za krátký film a světoznámý basketbalista Kobe Bryant. Devátým nejvyhledávanějším úmrtím bylo to Seana Conneryho. Tom Hanks pronikl také na pátou příčku vůbec nejvyhledávanějších lidí.

Když se podíváme do Česka, tak tam byly nejvyhledávanější následující filmy:

  1. 365 dní
  2. V síti
  3. Tenet
  4. Stockholmský syndrom
  5. Joker
  6. Šarlatán
  7. Skleněný pokoj
  8. Kráska a zvíře
  9. Birds of prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
  10. Anthropoid

I tady budovala u uživatelů lechtivá erotika snímku 365 dní, ale stejně tak diváky zajímala sexualita v daleko vážnějším kontextu, když si vyhledávali celospolečenský fenomén, dokument V síti, jenž pojednává o sexuálních predátorech z internetu. Tenet, Joker nebo Birds of Prey, to jsou mezinárodní hity, které zjevně zajímaly našince nejvíc. Z českých novinek to byly Šarlatán, Stokholmský syndrom a Skleněný pokoj. Přiznám se, že u Krásky a zvířete a Anthropoidu trochu tápu. V obou případech jde o starší snímky. Anthropoid asi mohl být hledaný v souvislosti s výročím konce války, ale proč se diváci vraceli tak hojně ke Krásce a zvířeti? Jestli vás něco napadá, dejte vědět v komentářích.

Mezi největší trendy ve vyhledávání se v Česku dostal Netflix, nepochybně ve spojitosti s tím, že lidé byli zavření doma. Mezi nejvyhledávanější zahraniční osobnosti pronikl Tom Hanks. Mezi nejvyhledávanější zesnulé patřili Kobe Bryant, Chadwick Boseman, Sean Connery, Kirk Douglas a Jiří Menzel. (Oba posledně jmenované nicméně předběhla ikona nočního televizního vysílání, kartářka Jolanda…)

Foto: Aerofilms, Warner

Zdroj: Google

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest