Kristen Stewart jako Sněhurka

Kristen Stewart jako Sněhurka | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Kristen Stewart, známá především jako Bella ze Stmívání, si zahraje v nové, epičtější, verzi klasické pohádky, nazvané Sněhurka a myslivec. Máme pro vás první fotografie.

Kristen Stewart to nemá snadné. Nadaná herečka (Úkryt, Adventureland, Útěk do divočiny) je několik posledních let upsaná do role, která moc talentu nevyžaduje. Bella z upírské ságy Stmívání není nijak zajímavá postava a Kirsten si na place vystačí s několika málo výrazy. Natáčení je ale u konce (první polovinu Rozbřesku můžeme v našich kinech vidět letos v listopadu), a tak se může posunout k dalším projektům.

Jednou z prvních Kristeniných rolí „po Belle“ bude Sněhurka v připravovaném projektu studia Universal - Sněhurka a myslivec. Nepůjde ale o tradiční pojetí, na které jsme zvyklí třeba od Disneyho. Tahle verze bude mnohem drsnější a temnější (ale pořád ještě mládeži přístupná - s hodnocením PG13) a role se trošičku prohází. Sněhurku totiž nezachrání před macechou princ, ale myslivec, který byl v klasickém příběhu královnou pověřen, aby její nevlastní dceru odvedl do lesa a zabil. Tentokrát rozkaz nesplní ani zdaleka. Nejenže pomůže princezně k útěku, ale ještě ji naučí zacházet s mečem, aby to maceše mohla osobně spočítat.

Myslivce ztvární Chris „Thor“ Hemsworth a na fotce se sekerou, kterou tvůrci představili na letošním Comic-conu, je patřičně cool. S nářadím mu to zkrátka jde. Samotná Kristen na fotce vypadá spíš jako Jana z Arku než disneyovská princezna a dle reakcí novinářů na prezentaci Sněhurky působila podstatně nadšenějším dojmem, než na prezentaci Rozbřesku (4. díl Stmívání). Podobně zářila i Charlize Theron (mj. držitelka Oscara za hlavní ženskou roli ve filmu Zrůda), která ztvární zlou Královnu.Ta prohlásila, že její pojetí bude připomínat spíše masového vraha. A na poslední fotce máme Sama Claflina (bezpohlavní kazatel Philipe ze čtvrtých Pirátů z Karibiku), coby Prince, který v téhle verzi možná vůbec nebude kladnou postavou.

 

Obsazení je prostě boží!

I ve vedlejších rolích se můžeme těšit na řadu zajímavých jmen. Mimo jiných se ve filmu objeví Ian McShane, Toby Jones (kterého už zakrátko budete moc vidět ve výborné vedlejší roli v Captain America: První Avenger), Ray Winstone či Nick Frost. Všichni si zahrají role trpaslíků, kteří v téhle verzi příběhu budou mít z nějakého důvodu jména římských císařů.

Film režíruje Rupert Sanders v jehož dosavadní filmografii najdete pouze reklamní spoty (například na HALO 3) a hlavním scénáristou filmu je Hossein Amini, co se podílel na skoro zapomenutém válečném dramatu Čtyři Pírka s Heathem Ledgerem v hlavní roli. Jedním z producentů je mimo jiné i Joe Roth, který před rokem společně s Timem Burtonem úspěšně uvedl Alenku v říši divů a už na promo fotografiích je jistá podobnost docela znát. (Roth ke spolupráci na Sněhurce přizval mimo jiné i dvorní Burtonovu kostymérku Colleen Atwood, tak možná proto).

Zajímavé je, že v současné době vzniká ještě jeden podobný projekt. Druhou Sněhurku režíruje indický režisér Tarsem Singh, který na podzim uvede do kin svůj třetí celovečerní film Válka Bohů. Singhova verze má v hlavní roli Julii Roberts a podle všeho půjde o daleko větší pohádku. Jak dopadne film s Kristen se dozvíme příští rok v květnu.

Galerie: 4

Kristen Stewart jako Sněhurka | Fandíme filmu Kristen Stewart jako Sněhurka | Fandíme filmu Kristen Stewart jako Sněhurka | Fandíme filmu Kristen Stewart jako Sněhurka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu